Societat 12/01/2015

Els homes que es fan moltes 'selfies' són més proclius a ser psicòpates

Un estudi de la universitat d'Ohio conclou que, a més de narcisistes, els obsessionats amb les 'selfies' mostren una tendència més gran a la psicopatia

Ara
1 min
Una més de les milers i milers de 'selfies' penjades a les xarxes

BarcelonaAfirmar que les persones que es fan moltes 'selfies' són narcisistes pot resultar estrany en una època com l'actual, quan la moda ha fet de l'autoretrat quelcom d'inevitable, fins al punt d'estimular l'invent de ginys mecànics per facilitar-ne la tasca. Amb tot, un estudi de la universitat d'Ohio no deixa lloc a dubtes: les 'selfies' i el narcisisme estan unides per un vincle ineludible. I, encara més, l'afició a la 'selfie' no només és un senyal de narcisisme sinó, fins i tot, d'una possible psicopatia.

L'estudi, dirigit per Jesse Fox i publicat al 'Personality and Individual Differences', només se centra, però, en els homes. L'equip va investigar 800 homes d'edats compreses entre els 18 i els 40 anys i va arribar a la conclusió que els homes que es fan més 'selfies' mostren una tendència més gran a tenir comportaments antisocials.

De fet, l'estudi no apunta tant als homes que es limiten a fer-se 'selfies' sinó a aquells que les pengen en les xarxes. La qüestió, doncs, no és tant el fet de fer-se un autoretrat com de difondre'l. Segons els investigadors, un home obsessionat amb el fet de penjar les seves 'selfies' a la xarxa acostuma a tenir problemes psicològics i de relació social.

L'estudi distingeix entre els homes que pengen les seves 'selfies' de forma immediata a les xarxes d'aquells que les editen primer, abans de penjar-les. Els que les pengen de forma immediata són els que mostren més tendències psicòpates. Els menys impulsius, que no les fan públiques fins a assegurar-se que donen una bona imatge, són simplement narcisistes.

stats