El documental del col·lectiu Tot Inclòs arriba a la gran pantalla

'Tot inclòs. Danys i conseqüències del turisme a les nostres Illes' es presentarà el 27 de setembre, després d'un any i mig de feina

Tot Inclòs, el col·lectiu editorial que es defineix com a "dedicat a la crítica integral del turisme", ha anunciat aquest divendres que el 27 de setembre presentarà el seu documental 'Tot inclòs. Danys i conseqüències del turisme a les nostres Illes'.

Aquest nou treball pretén ampliar l'abast de recepció del discurs crític contra el turisme, per tal que un major nombre de persones conegui "l'altra cara de la indústria que aquí s'ha establert en forma de monocultiu", expliquen des de l'entitat. Volen crear una reacció, que la gent es qüestioni el model turístic del tot inclòs i que "se sumin a la lluita dels qui pensam que d'aquesta manera ens encaminam cap a un possible col·lapse i que hem d'apostar des d'ara mateix per un altre tipus d'economia i societat".

El 27 de setembre, el Dia internacional del turisme, se'n farà l'estrena oficial al CineCiutat de Palma i a partir d'aquí s'iniciarà una gira de presentacions per diferents indrets de Mallorca i per altres ciutats de fora de l'illa. Aquesta primera cita consistirà en una breu presentació a càrrec de gent del grup impulsor i de l'equip tècnic, seguida de la projecció del documental, que dura poc més d'una hora, i d'un col·loqui posterior.

L'estrena arriba després de gairebé un any i mig de feina: des de la formació de l'equip tècnic, la recerca de finançament fins a la concepció del projecte i la posada en marxa. L'entitat assegura que el 2014, quan s'embarcaren a editar monogràfics en paper sobre el tema, presentar aquest format audiovisual ja era un dels seus grans objectius, però semblava impossible. "No és el mateix editar 2.000 exemplars de periòdics que aventurar-se en la realització d'un documental de llarga durada", confessen.

Les dificultats comprenien trobar els professionals del gremi i aconseguir una gran quantitat de doblers, "un pressupost gens comú en el nostre àmbit de petits col·lectius autogestionats". "Gràcies al treball d'un equip tècnic que ha cregut des d'un principi en aquest projecte i especialment a les moltíssimes aportacions de gent que en la campanya de microfinançament a través de la plataforma Goteo també va apostar per donar suport al documental, ara podem dir ben fort que ho hem aconseguit", afirmen, satisfets del resultat obtingut.

EDICIÓ PAPER 16/09/2018

Consultar aquesta edició en PDF