Societat 18/03/2020

Els estibadors de Palma denuncien que les empreses no els faciliten màscares ni guants de làtex

El sindicat independent dels treballadors del port diu que han hagut d'aconseguir el material pel seu compte malgrat l'estat d'alarma

Ara Balears
1 min
Els estibadors carreguen 5,5 milions de contenidors l'any.

PalmaEls treballadors del port de Palma no han rebut l'equip bàsic de protecció sanitari –màscares, gel desinfectant i guants de làtex–, segons ha denunciat aquest dimecres el Sindicat Independent d'Estibadors, que forma part de la Coordinadora Estatal de Treballadors de la Mar. En un comunicat han explicat que les Societats Anònimes de Gestió de Treballadors Portuaris (SAGEP) varen al·legar que no era la seva obligació i que no disposaven d'aquest material, malgrat la declaració de l'estat d'alarma pel coronavirus. Aquests fets han estat traslladats a la Conselleria de Treball i el sindicat assegura que arribaran als jutjats.

Davant això, el comitè va plantejar a la coordinadora que compràs els productes sanitaris, que ara distribuiran entre els treballadors portuaris. En el comunicat insisteixen que aquesta és una tasca de les empreses i que els ha suposat una despesa important, però que no podien quedar sense fer res davant el greu risc de contagi.

El sindicat recorda que els estibadors són una de les primeres "línies de defensa de la ciutadania" i valoren altres col·lectius professionals com el sanitari, els qui atenen als supermercats, els bombers i els policies. "Continuarem als nostres llocs de feina disposats a donar-ho tot", apunten.

stats