Patrimoni de la Unesco
Societat 21/12/2023

Esther Barceló interpretarà la Sibil·la a la Seu

El sermó de la Calenda serà pronunciat per Joan Aguiló, i durant la celebració també hi intervindrà l'Escolania dels Vermells de la Seu

ARA Balears
1 min
Esther Barceló, membre de la Capella de la Seu

PalmaLa Catedral de Mallorca acollirà aquest diumenge, 24 de desembre a les 23.00 hores, la celebració de la tradicional missa del Gall o Matines, amb la interpretació del Cant de la Sibil·la, presidida pel bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull. Esther Barceló, membre de la Capella de la Seu, serà qui interpretarà aquest cant declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco l'any 2010. Per la seva banda, el sermó de la Calenda serà pronunciat per Joan Aguiló, i durant la celebració també hi intervindrà l'Escolania dels Vermells de la Seu.

El Cant de la Sibil·la és una de les majors i més longeves tradicions religioses a Mallorca. De fet, aquest cant sobre el Judici Final s'interpreta des de fa segles a la missa del Gall, a les esglésies de l'illa. Segons recorden des de la Seu en un comunicat, aquest poema que procedeix del món clàssic comença a interpretar-se amb melodia gregoriana a partir de l'edat mitjana. Tot i això, el concili de Trento va acabar amb la majoria de les seves representacions. Així, aquest cant només va sobreviure a dos punts concrets de la Mediterrània: a l'Alguer, ciutat del nord-oest de Sardenya, i a Mallorca.

stats