Societat 22/05/2024

Estel de Llevant rep el premi ARA Balears a l'Acció Social

El jurat ha valorat la solidesa de la seva tasca de quasi 30 anys d’acompanyament i de suport a les persones que pateixen malalties mentals

ARA Balears
2 min
Membres i usuaris de l'associació Estel de Llevant

Palma"Per la solidesa de la seva tasca de quasi 30 anys d’acompanyament i de suport a les persones que pateixen malalties mentals", el jurat ha decidit atorgar el premi ARA Balears a l'Acció Social a la fundació Estel de Llevant. En aquest sentit, ha volgut destacar la feina que fan els seus professionals per donar prioritat a l’empoderament d’aquestes persones com a via per millorar la convivència amb la malaltia i aconseguir la plena integració en la societat. D'altra banda, des del jurat també han valorat "la feina que fan actualment per vincular la salut mental amb la sostenibilitat, la productivitat del camp i el consum responsable amb programes com 'T’Estim' de producció d’infusions ecològiques cultivades i elaborades a Mallorca".

Estel de Llevant treballa des de 1996 a les comarques del Llevant i Migjorn de Mallorca per i amb les persones amb trastorn de salut mental i els seus familiars. És una fundació sense ànim de lucre i declarada d’utilitat pública, la missió de la qual és acompanyar amb calidesa les persones per preservar i millorar la seva salut mental. Entre els seus objectius es destaca la feina que fan per empoderar les persones usuàries i les seves famílies, promoure'n el desenvolupament personal, social i emocional per viure una vida digna, i també per visibilitzar i rompre barreres que afecten la salut mental i impulsar una societat saludable. El seu equip està integrat per més de 50 professionals que duen a terme projectes, formacions, teràpies i ofereixen a l'usuari un acompanyament complet.

El premi ARA Balears a l'Acció Social reconeix les iniciatives i projectes que contribueixen a millorar la qualitat de vida de les persones dins la societat illenca i en dona difusió. Es destina a aquelles entitats, persones o col·lectius que destaquen per dur a terme accions que repercuteixen positivament en persones vulnerables, amb necessitats especials o amb problemes per integrar-se en la societat. En aquesta ocasió, el jurat encarregat de decidir el guanyador del premi ha estat format per la directora de l'ARA Balears, Cristina Ros; la subdirectora del diari, Maria Llull; el cap de redacció, Marcos Torío, la membre del Consell Editorial Esperança Bosch i el president executiu de Projecte Home, Jesús Mullor.

stats