Societat 07/05/2022

Les estacions de servei de les Balears, indignades després que Calviño acusi el sector d'"inflar" els preus

La CAEB defensa el seu posicionament i recorda que "la major part del preu dels carburants és imposada"

ARA Balears
1 min
Una benzinera a l'àrea circumdant de Palma.

PalmaLes estacions de servei de les Balears han mostrat aquest dissabte "indignació" i "sorpresa" per les declaracions de la ministra d'Assumptes Econòmics del govern estatal, que ha acusat el sector d'"inflar" els preus dels combustibles.

L'Associació d'Empresaris d'Estacions de Servei (Aesba) ha recordat aquest dissabte que el govern central és qui va imposar un reial decret que obligava aquests establiments a avançar el seu propi capital "sense consensuar prèviament el mecanisme de devolució dels doblers avançats".

Defensa de la CAEB

En aquest sentit, la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB), a la qual pertany Aesba, ha mostrat "total" i "absolut" suport a la posició denunciada pel sector. "Assenyalar empreses distribuïdores amb acusacions infundades, tot i que la major part del preu dels carburants és imposada, és una irresponsabilitat", ha manifestat.

Així mateix, ha recordat que durant el confinament general de la població es varen catalogar les estacions de servei com a "servei essencial" i les obligaren a mantenir les seves instal·lacions obertes, fet que els "ocasionà pèrdues, de les quals, després de dos anys de restriccions, encara no s'han recuperat".

stats