Societat 28/01/2019

L'estació d'enllaç estarà operativa de nou a partir del febrer

El tren de sa Pobla serà el que farà una aturada en aquest punt cada hora

Ara Balears
2 min
Autoritats i usuaris en la presentació de l'acord per mantenir l'estació oberta.

PalmaL'estació d'enllaç tornarà a estar operativa a partir de l'1 de febrer i els usuaris tindran un tren cada hora, segons ha anunciat aquest dilluns el director general de Mobilitat, Jaume Mateu, juntament amb els representants dels usuaris, a la mateixa estació, que havia deixat de funcionar després de la posada en marxa de l'electrificació del tren fins a Manacor. A més, es dotarà l'estació amb torns i punts de venda de bitllets per a la comoditat dels usuaris.

El tren de sa Pobla, tant en direcció Palma - sa Pobla com en direcció sa Pobla - Palma, serà el que farà les aturades. Amb aquesta solució, acordada amb els usuaris, les persones que pujaven o baixaven a l'estació d'enllaç abans de l'electrificació del tren ho podran continuar fent ara i amb més comoditat.

El director general ha explicat que s'han atès les peticions dels usuaris i que s'ha optat perquè sigui el tren de sa Pobla el que faci les aturades, que no seran superiors a un minut i que, per tant, no suposen cap afecció important al temps del trajecte del tren de sa Pobla. És una solució que ha estat acceptada pels usuaris perquè la demanda es produeix majoritàriament en aquest punt, en direcció Inca-Palma, i també de tornada, en direcció Palma-Inca. La majoria dels usuaris són persones que viuen als voltants de l'estació, unes 60 famílies, segons han comentat els usuaris.

El batle d'Inca, Virgilio Moreno, també s'ha desplaçat a l'estació d'enllaç i ha valorat positivament la solució acordada entre SFM i els usuaris, perquè es cobreix una demanda dels ciutadans i també perquè no cau en desús l'estació. La batlessa de Llubí, Magdalena Perelló, ha participat també en l'acte de presentació de l'acord i ha destacat que és important que es mantingui l'activitat de l'estació.

En aquest sentit, tant el director general de Mobilitat del Govern com el batle d'Inca i els usuaris han coincidit en la necessitat de plantejar futurs usos dels edificis de l'estació, de manera que sigui un punt d'activitat de la zona.

stats