Societat 10/03/2020

El govern espanyol autoritza Capdepera a reparar els anys de la tempesta Glòria

Això permetrà arreglar els desperfectes causats per la borrasca principalment a les zones de Cala Gat i Cala Rajada

Ara Balears
2 min
Els danys provocats per la borrasca Glòria es concentraren en el Llevant mallorquí.

PalmaEl batle de Capdepera, Rafel Fernàndez, ha informat que el Ministeri de Transició Ecològica l'ha autoritzat que l'ajuntament pugui reparar el passeig de Cala Gat, danyat pel temporal Glòria, segons ha informat l'agència Efe. "Hem aconseguit que l'autorització es faci extensible a la resta de passejos afectats de les altres zones, dels nostres companys d'altres municipis afectats", ha declarat el batle.

Fernández ha agraït al poble de Capdepera que donàs suport a la manifestació d'aquest dissabte en protesta pel retard del Ministeri a concedir aquest permís. "Estam d'enhorabona", ha assegurat, i ha afegit que "la massiva assistència a la manifestació ha donat els seus fruits".

L'autorització permet arreglar els desperfectes causats per la borrasca principalment a les zones de Cala Gat i Cala Rajada, "així com en els municipis veïns afectats". A més, per la concessió administrativa que dona la titularitat dels passejos a l'Ajuntament, aquest es podrà beneficiar d'una subvenció del 50% sobre les despeses derivades de les obres de reparació. Segons el Consistori, les obres de reparació del passeig de Cala Gat i de Cala Rajada començaran aviat perquè la zona afectada estigui arreglada abans del començament de la temporada turística.

Cal tenir present que el Col·legi Oficial de Geòlegs va avisar que cal desurbanitzar el litoral malmès pels temporals reduint l'amplada dels passeigs marítims i eliminant-ne els edificis més vulnerables davant inundacions i onades. Dos geògrafs de les Illes, consultats per l’ARA Balears, es varen sumar a la reclamació, mentre que els batles d'alguns dels municipis més afectats per la borrasca Glòria –com ara Felanitx , Son Servera i el Migjorn– ni s’ho plantegen i només veuen factible regenerar les platges transportant arena per “salvar” la temporada turística.

stats