Societat 16/03/2020

Què faig amb els fems durant el confinament?

Palma tanca punts verds i suspèn la recollida de trastos

Ara Balears
2 min
El reciclatge de vidre (a la foto), paper i envasos està consolidat, però encara cal fer molta pedagogia amb els altres, com l’orgànic.

PalmaAfinar la recollida selectiva al màxim per reduir el rebuig i, sempre que sigui possible, escollir productes que no vinguin envasats en plàstic d'un sol ús. Són dues recomanacions que es fan sempre des de les administracions per millorar la recollida de residus, però que s'extremen durant la quarantena. L'Ajuntament de Palma ha anunciat aquest dilluns que tanca els punts verds i suspèn la recollida de trastos i mobles vells mentre duri el període d'excepcionalitat. A més, fonts d'Emaya recorden que a les cases on hi hagi casos confirmats d'infecció per coronavirus o situacions de risc pendents d'estudi tots els residus s'hauran de tirar en bosses tancades al contenidor de rebuig.

Atesa la situació, el Consistori palmesà ha demanat col·laboració a la ciutadania amb un seguit de mesures:

1. No dipositar residus voluminosos al carrer, com mobles i trastos. S'han de mantenir a casa.

2. Si es generen residus que no es poden llençar als contenidors ordinaris del carrer, cal mantenir-los emmagatzemats a casa fins que es reobrin els punts verds.

3. Tots els residus s’hauran de tirar en bosses tancades al contenidor de rebuig en el cas de les cases on hi hagi casos confirmats d'infecció per coronavirus o situacions de risc pendents d'estudi.

4. No hi haurà atenció al públic presencial si hi ha una incidència, però es podran fer tràmits en línia i s'atendran telefònicament els casos que es considerin essencials.

D'altra banda, Emaya mantindrà el servei de recollida de residus malgrat la declaració de l'estat d'alarma, però ajustarà la neteja dels carrers de Palma a la "reducció de les necessitats" per la baixada de l'activitat comercial, d'oci i turística i per poder atendre altres serveis "essencials" com ara el subministrament de l'aigua potable, les reparacions a la xarxa i el servei de sanejament.

stats