Societat 27/05/2024

Les escoles cooperatives rebutgen el Pla de segregació lingüística

UCTAIB defensa que el català sigui llengua vehicular a l'ensenyament

1 min
Una aula en una imatge d'arxiu.

PalmaCap dels centres que formen part de la Sectorial d'Ensenyament de la Unió de Cooperatives de Treball Associat de les Illes Balears (UCTAIB) s'ha sumat al Pla pilot de segregació lingüística de la Conselleria d'Educació per al curs que ve. L'entitat s'oposa al Pla pilot i cap dels set centres associats que s'hi podrien haver acollit ho ha fet. "La nostra posició sempre ha estat la de defensar la llengua catalana com a llengua vehicular d'ensenyament i aprenentatge als nostres centres", ha assenyalat UCTAIB mitjançant un comunicat. Segons la unió de Cooperatives, "la llengua catalana ha de ser també la llengua que s'ha d'emprar en altres contextos dels centres i de la societat en general".

L'entitat recorda que els informes IAQSE "fan una valoració negativa de la competència lingüística actual a les Illes", però considera que "no és responsabilitat del model lingüístic actual a les escoles". "Per això consideram que el pla no és necessari en cap cas i no correspon a una voluntat pedagògica", continua la nota.

D'aquesta manera, la Sectorial d'Ensenyament assegura que continuarà treballant "per incentivar i per donar a conèixer l'ús de la llengua catalana com a llengua vehicular" a les seves escoles cooperatives i "garantir la pervivència de la llengua en l'àmbit educatiu i a tota la societat".

stats