Societat 10/03/2022

L'escolarització dels infants de 0 a 3 anys comença dilluns que ve

Les famílies poden fer el tràmit de manera telemàtica

ARA Balears
1 min
Un infant en una escoleta.

PalmaLa Conselleria d'Educació obrirà el procés d'escolarització del 1r cicle d'educació infantil (0-3 anys) per al curs 2022-2023 dilluns vinent. Així, les famílies podran sol·licitar la plaça tant als centres públics com els privats que formen part de la xarxa complementària de les Balears. El tràmit es podrà fer de manera telemàtica, a la web de la Conselleria o presencialment als centres triats en primera opció i altres llocs habilitats pels ajuntaments.

Cal recordar que als infants nascuts l'any 2022 els correspon primer d'educació infantil, als nascuts el 2021, segon, i als nascuts el 2020, tercer. Per tant, a l'hora de fer la tramitació i fer la sol·licitud de plaça, les famílies s'han de guiar per la data de naixement.

D'una banda, la xarxa pública d'escoletes consta de més de 7.200 places de tots els centres de titularitat pública (ajuntaments, consells insulars i Conselleria). Es pot identificar un centre de titularitat pública perquè el seu nom comença per "EI" (Escola Infantil). Les quotes d'aquests centres estan estipulades i poden ser bonificades segons els criteris establerts pels ajuntaments i consells. La Conselleria cobreix el 80% del que aporten les institucions locals.

De l'altra, la xarxa complementària està formada pels 50 centres de titularitat privada que han signat un conveni de col·laboració amb la Conselleria. S'identifiquen perquè comencen per "CEI"(Centre d'Educació Infantil) i cada titular del centre en determina les quotes. En aquests casos, les famílies poden sol·licitar ajuts perquè se'ls bonifiquin les mensualitats a través de la convocatòria d'ajuts d'escolarització de la Conselleria, que coincideix amb el període de matrícula.

stats