Escola Catòlica
Societat 03/11/2023

Escola Catòlica considera que l'acord del PP i Vox "no suposa cap retrocés lingüístic"

La patronal pensa que s'aposta per l'autonomia pedagògica dels centres

ARA Balears
1 min
Acte d'inici del curs escolar d'Escola Catòlica.

PalmaEscola Catòlica ha considerat aquest divendres que l'acord en matèria lingüística de PP i Vox "no suposa un retrocés en matèria de normalització lingüística", sinó que suposa una "aposta per l'autonomia pedagògica dels centres".

Una vegada coneguda la proposta del Govern pel que fa al pacte de mesures de governabilitat en matèria de lliure elecció de llengua en l'ensenyament, la junta directiva d'Escola Catòlica de les Illes Balears, reunida amb caràcter urgent, ha defensat que la proposta del conseller d'Educació "respecta tots i cadascun dels punts del posicionament manifestat per Escola Catòlica dia 28 d'octubre", quant al marc legal de l'Estatut d'Autonomia, la Llei de normalització lingüística i la Llei educativa de les Illes Balears.

Per aquest motiu, han celebrat que es "garanteixi l'autonomia pedagògica dels centres públics i privats". Igualment, consideren que es respecten els drets de les famílies i la llibertat d'escollir el centre amb el projecte lingüístic que considerin més convenient per als seus fills. En aquest sentit, han apuntat que la proposta compleix el que estableix l'article 20 de la Llei de Normalització Lingüística. Finalment, han explicat que la proposta del Govern no suposa, "en cap cas", la ruptura de consensos previs, "sinó que suposa el compliment d'allò que es va acordar en el si del Pacte educatiu en matèria lingüística".

stats