Palma
Societat 19/07/2022

Unes escales mecàniques connectaran el passeig Marítim amb la plaça Gomila

L'Ajuntament de Palma fa una passa més en els projectes centrats en el barri d'El Terreno, finançat amb uns 115.000 d'euros

2 min
El passeig marítim de Palma, fa unes setmanes.

PalmaL'Ajuntament de Palma preveu aprovar dimecres l'assistència tècnica per redactar els projectes de connectivitat entre el barri d'El Terreno i la zona del passeig Marítim i el Mar, segons ha avançat aquest dimarts la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, després de la Gerència d'Urbanisme. Entre els quatre lots que s'esperen aprovar, destaca una acció dins el tercer lot, que consisteix a unir el passeig Marítim amb la plaça Gomila amb unes escales mecàniques. Aquestes substituiran les actuals –de ferro– que connecten ambdues zones.

Truyol ha explicat que l'assistència tècnica per redactar els projectes disposarà d'un pressupost pròxim als 115.000 euros i d'un termini de tres mesos. Les obres hauran d'estar finalitzades abans que acabi el 2023.

El projecte.

A més del projecte de les escales mecàniques, l'Ajuntament en durà a terme tres més. El primer lot afecta la zona de Sa Portassa, on se situen els jardins de Natzaret, un dels espais verds amb més entitat de tot el front litoral de primera línia del barri d'El Terreno. Actualment, és l'únic accés obert entre Can Barbarà i la barriada i no hi ha cap altre punt de connexió amb el passeig Marítim en un radi de 300 metres. Per tant, és un pas de molta circulació que presenta, avui dia, un mal estat de conservació. Atès el seu valor històric, es planteja la rehabilitació amb la conservació de l'estructura i el traçat actual.

Per altra banda, s'actuarà al parc de Sa Quarantena. Es vol millorar l'accessibilitat, amb la redistribució de les àrees de jocs infantils a una àrea més interna dels jardins a una zona més aïllada del trànsit.

Cort també vol recuperar els usos quotidians de la plaça Gomila. Un replanteig de la pavimentació unificarà les dues zones. La incorporació d'un pas elevat i la plantació d'elements vegetals que permetin formar petites agrupacions enjardinades i masses arbòries, acabaran per fusionar l'espai formant un sol àmbit.

stats