Innovació
Societat 18/01/2024

Eroski i Smartlog implementen a Palma el primer sistema robòtic d'emmagatzematge de l'Estat

La seva instal·lació està prevista per al segon trimestre d'enguany

ARA Balears
1 min
El centre logístic d'Eroski a les Balears, al polígon Son Morro

PalmaEroski i el grup Smartlog, empresa de referència en solucions d'automatització logística, han tancat un acord de col·laboració que permetrà implementar el sistema robòtic AutoStore en el seu centre logístic al polígon de Son Morro (Palma). Aquest és el primer sistema robòtic en el sector de l'alimentació a tot l'Estat.

El projecte, dissenyat per aquesta empresa, preveu revolucionar la preparació de comandes de productes de baixa rotació en el centre de distribució d'Eroski i la seva instal·lació està programada per al segon trimestre d'enguany. Segons han assenyalat les dues empreses en una nota de premsa, el sistema AutoStore destaca per ser el de major densitat en l'automatització d'alimentació, cosa que permet que els seus productes puguin ser recollits de manera automatitzada, cosa que maximitza l'eficiència en la distribució.

A més, per optimitzar més els processos, l'empresa ha previst la implementació del seu Sistema de Gestió de Magatzem (SGAM) que integrarà i controlarà tots els processos i sistemes dins del centre de preparació. Això, assegura, permetrà millorar el seguiment en temps real de l'inventari, i en la gestió actual per data de caducitat i consum preferent dels articles.

El director general d'Eroski a les Balears ha expressat la seva satisfacció per la col·laboració entre les dues empreses i la introducció d'aquest sistema. "Aquesta unió demostra el nostre compromís amb la innovació i la millora contínua i suposa una millora per continuar aportant més referències i més solucions que ens permetin satisfer als nostres clients un major nombre de necessitats", ha apuntat.

stats