Innovació
Societat 24/05/2024

Eroski inaugura un nou sistema robòtic d’emmagatzematge a Son Morro

La companyia invertirà més de 50 milions d’euros a les Balears, entre inversions, noves obertures i ampliacions de centres

ARA Balears
2 min

PalmaEroski ha presentat avui horabaixa el sistema robòtic AutoStore que ha implementat al seu centre logístic de Son Morro (Palma), el primer d'aquestes característiques al sector de la distribució d'aliments d'Espanya. És un sistema que permet servir als supermercats de la cadena qualsevol producte de manera, fins i tot, unitària, la qual cosa fa possible la reposició constant de les referències i evita l'excés d'estoc a les tendes. Amb tot, el client sempre trobarà el producte que cerca al seu Eroski.

La implantació d'aquest sistema pioner a Eroski Balears no suposa en cap moment la reducció de llocs de feina, més aviat, requereix la contractació de nous professionals que assumeixin que funciona correctament. En el decurs de la presentació d'aquest sistema, Alfredo Herráez, director d'Eroski a les Balears, ha exposat el Pla estratègic 24-26 de la companyia, el qual es traduirà en "un important pla d'inversions" per continuar millorant la posició de l'empresa al voltant de la distribució a les Illes Balears. Herráez ha recordat el Pla de reformes iniciat el 2016 que ha suposat la renovació del 94% d'aquesta xarxa i una inversió consolidada de més de 40 milions d'euros.

L'esdeveniment ha comptat amb les intervencions d'Alejandro Sáenz de San Pedro, conseller d'Empresa, Comerç i Autònoms del Govern; Jaime Martínez, batle de Palma; Enrique Monzonis, director d'Innovació i Sistemes de Grupo Eroski; Alfredo Herráez, director de Eroski a les Balears i Joan Vich, gerent de Plataformes d'Eroski a les Balears.

Ara, amb el Pla estratègic 2024-2026, Eroski tornarà a començar un pla d'adequació del 100% de les seves tendes, fet que millorarà en el model comercial, amb una inversió addicional de 32 milions d'euros al llarg dels pròxims tres anys.

Quant a obertures i ampliacions, Eroski té previst fer sis obertures a les Balears durant aquests quatre anys, amb una inversió directa de 15 milions d'euros. A més, Eroski ampliarà quatre dels seus centres actuals, amb una inversió prevista de 3,5 milions.

Herráez ha destacat que tenen "una base sòlida i robusta". "Tenim una missió, visió i valors clars, consolidats al nostre ADN, i amb aquest pla volem continuar construint i millorant la nostra empresa i l'aportació a la nostra estimada comunitat", ha destacat.

stats