Societat 27/10/2023

Engeguen una recollida de firmes per salvar el quiosc Alaska

Amb aquesta crida, Rotuïlla Mallorca vol demanar a l'Ajuntament de Palma que reconsideri el projecte de reforma de la plaça del Mercat que afecta l'hamburgueseria

ARA Balears
1 min
El quiosc tal com el coneixem deixarà de ser el mateix amb el projecte de l'Ajuntament de Palma.

PalmaRotuïlla Mallorca, iniciativa creada pel dissenyador gràfic Toni Sorell en defensa del patrimoni gràfic, ha iniciat una recollida de firmes a Change.org per demanar a l'Ajuntament de Palma que reconsideri el projecte de reforma de la plaça del Mercat que obliga a refer el quiosc Alaska i així evitar que desaparegui la infraestructura actual. Concretament, volen que el Consistori no faci "una massa més en la destrucció de la identitat de la ciutat".

Segons la iniciativa, "la reconstrucció que es pretén fer no pot igualar mai a l'original", la qual, recorden, "no és només un bar a l'aire lliure; és i ha estat per a diverses generacions de mallorquins un lloc de trobada informal on menjar hamburguesa amb una canya tornant de compres o abans d'anar al teatre". "Forma part de la nostra memòria col·lectiva amb la seva barra i frontal d'inox, del nostre patrimoni gràfic amb els seus meravellosos rètols, de la nostra identitat com a ciutat", reivindiquen.

Concretament, el regidor d'Urbanisme de Cort, Óscar Fidalgo, va anunciar aquesta setmana, que amb la reforma de la plaça el quiosc haurà de tenir unes instal·lacions diferents de les actuals, adaptades a la normativa i les exigències d'accessibilitat vigents. "El quiosc Alaska no serà l'actual, sinó un altre de nou. La infraestructura patirà canvis", va detallar l'edil, qui –per altra banda– considera necessàries les modificacions per adaptar-se estèticament a "una plaça nova".

stats