Societat 19/09/2019

Cort inicia l'enderrocament del bloc VIII de Corea

Les obres finalitzaran d'aquí a un mes, segons l'Ajuntament

Ara Balears
2 min
Imatges de la demolició del Bloc VIII de Camp Redó

PalmaL'Ajuntament de Palma ha iniciat aquest dijous la demolició del bloc VIII de Corea, situat als números 23, 23a, 23b i 23c del carrer de l'Infant Pagà de Palma. Segons informa Cort, es preveu que les obres estiguin acabades d'aquí a un mes. Aquesta actuació s'ha duit a terme amb motiu del pla d'acció dels habitatges d'aquest barri, que pretén millorar la zona, tant els espais lliures com els edificis.

La decisió de demolir el bloc ha estat motivada principalment pel seu "estat de conservació i manteniment", apunta el Consistori. El passat mes de juny, el Departament de Disciplina i Seguretat dels Edificis va declarar l'immoble en "estat ruïnós" i en va ordenar l'enderrocament.

Una altra de les motivacions ha estat la quantitat d'infrahabitatges que hi havia, d'acord amb la "Llei del 26 de juny de rehabilitació, regeneració i renovació urbana". A més, el fet que la construcció fos propera al bloc XIII –que ja va ser demolit– ha suposat una raó afegida.

Així s'inicia el procés de demolició, que consta de tres fases. Primerament, es fa un desviament del cablatge, que ha de fer Endesa i, a continuació, es procedeix a enderrocar manualment i mecànica la construcció en 30 dies. El cost total de les obres és de 140.000 euros, 48.000 dels quals corresponen al contracte de demolició, 18.000 euros per a la retirada dels cables i 75.000 euros per al tractament dels enderrocs.

Aquesta edificació estava formada per 32 habitatges, 12 de titularitat pública i 20 particulars, per als quals Cort va iniciar tràmits d'expropiació la legislatura passada. El cost d'aquesta mesura va ser de 629.944 euros, 488.000 euros dels quals eren provinents dels fons de capitalitat aportats pel Govern i 141.944 de pressupost propi.

Juntament amb això, s'han reformat els 19 habitatges de titularitat municipal per posar-los a disposició de les famílies que necessiten habitatge social. També s'ha dotat amb 300.000 euros les comunitats de propietaris per sufragar la rehabilitació i la millora d'elements comuns i estructurals dels edificis.

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha assegurat que fa quatre anys que treballen en aquest projecte, amb el qual volen crear "barris a escala humana, on el veïnat tingui espais de lleure i zones verdes a prop".

stats