LA SETMANA QUE M’ESPERA
Societat 01/01/2021

“M’encanta fer zàping i veure si continuen fent les porqueries que fan”

L'actor Joan Carles Bestard explica com serà la seva setmana

Alba Tarragó
2 min
“M’encanta fer zàping i veure si continuen fent les porqueries que fan”

PalmaDilluns dematí tenc pensat anar, si puc i les noves normes m’ho permeten, a cercar uns regals de Reis. I després, a l’horabaixa, tenc assaig de l’ Adoració dels Reis. El dimarts al matí el pens dedicar a la tranquil·litat absoluta i a l’horabaixa torn a tenir assaig. El dia dels Reis, que és dimecres, naturalment estaré fins a les 14 h del migdia amb l’Adoració dels Reis d’Orient. A veure si les 180 persones que poden venir decideixen fer-ho. Per Facebook m’han recriminat com ens atrevim a fer l’Adoració, però això ho han de demanar a l’Ajuntament de Palma. Després aniré a dinar amb la família, tot i que és un misteri. No sé si vindrà la meva padrina jove i a dinar a casa hi serem sis o només tres. El vespre veuré per IB3 la Cavalcada famosa de Palma.

Dijous dia 7 és un dia estrany per a mi des de fa deu anys perquè seria l’aniversari de la meva mare, que va morir molt jove. Jo som professor i m’agradaria tornar a classe el mateix dia, però serà divendres 8 quan torni a la feina. El dissabte tenc pensat davallar a Palma amb la meva dona a fer unes quantes compres i diumenge aniré al Teatre del Mar a veure La impaciència. A més, cada dissabte faig una columna a l’ Última Hora com a Madò Pereta, pensant com ho faria ella i com tractaria ella els problemes. Madò Pereta té alguna oferta de feina, però en aquest moment no en tenc ganes. El que sí que faig és revisar algunes coses. Tenc dues habitacions dedicades al personatge, dels 20 anys que he fet Madò Pereta.

Ara vull fer comèdia, que és el que estic fent. Necessit sentir riure la gent, malgrat que sigui un vodevil pur i dur. També he de reconèixer que m’agradaria fer un bon drama. Però la cosa no està per tirar coets perquè aquesta professió del teatre és molt volàtil. És molta bella i dura alhora. Però la gent necessita entreteniment, ara mateix.

És una setmana que es presenta senzilla. Som molt previsor amb aquestes coses i per això m’agrada tenir una agenda setmanal per veure-la sencera i fer-me un plantejament. A banda del que tenc planejat, els vespres m’agrada molt mirar sèries. Hi ha algunes que seguim en família i les que m’agraden més a mi les mir a part. També m’agrada moltíssim fer un poc de zàping a les cadenes generals, per veure què es mou en el món en general i si continuen fent les porqueries que fan. De vegades m’atur a mirar algun programa interessant. Jo no rebuig cap cadena, ni en català ni en castellà.

Però la meva rutina preferida és treure les meves dues cusses a fer una volta. Jo visc al Capdellà, que està a la falda del puig del Galatzó, i aviat entres a la garriga i a la muntanya. Després, quan arrib, em mir el sucre perquè som diabètic. Aquesta rutina és sempre igual, tret de quan hi ha escola. Aleshores les dues senyores -que són les cusses- queden dormint i jo me’n vaig ben prest. La volta la feim a l’horabaixa.

stats