Meteorologia
Societat 01/06/2023

Les tempestes deixen més de 70 litres per metre quadrat a Porreres

Altres localitats, com ara Lluc, han registrat més de 40 litres per metre quadrat

ARA Balears
1 min
Tempesta a Porreres

PalmaL'episodi de pluja i tempesta registrat aquest dijous a les Balears ha deixat més de 70 litres per metre quadrat a Porreres i en altres localitats properes. A més, la carretera de Porreres a Felanitx ha quedat inundada, segons han avançat mitjans locals. D'altra banda, a Lluc (Escorca) s'han registrat 41,8 litres per metre quadrat fins a les 16.30 h.

Pel que fa a altres municipis de l'interior de l'illa, com ara Llucmajor, s'hi han acumulat fins a 14,6 litres per metre quadrat al voltant de les 16 h, i a Petra, fins a 11,8 litres, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia i ha recollit Europa Press.

Pel que fa a Eivissa, a Sant Joan de Labritja s'han registrat fins a 8,2 litres per metre quadrat devers les 15 h. Cal recordar que l'Aemet ha mantingut fins a les 17.59 h els avisos grocs a pràcticament tot l'Arxipèlag.

Així mateix, al sud de Mallorca, a les Pitiüses i a Menorca s'espera tempesta que podria anar acompanyada de calabruix i precipitació de fins a 25 litres per metre quadrat en una hora. D'altra banda, a la serra de Tramuntana i a l'interior de Mallorca la pluja podria ser intensa en un breu període de temps i descarregar fins a 35 litres per metre quadrat en una hora.

Per a aquest divendres, 2 de juny, l'Aemet mantindrà actius els avisos grocs per precipitació de 25 litres per metre quadrat en una hora a Eivissa i Formentera, Menorca i el sud de Mallorca. Respecte d'aquest dimecres, a la serra d'Alfàbia es varen registrar 23,1 litres per metre quadrat i a Llucmajor, 13,8 litres.

stats