Reserves d'aigua
Societat 17/03/2023

Els embassaments del Gorg Blau i Cúber superen el 90% de la capacitat

A mitjan novembre de 2022 els embassaments varen arribar al nivell més baix de la temporada, el 35%

ARA Balears
2 min
Embassament de Cúber

PalmaDesprés de la fusió de la neu, els embassaments de Cúber i el Gorg Blau superen el 90% de la seva capacitat. Així n'ha informat aquest divendres Emaya, després que el batle de Palma, José Hila, i el president d’Emaya, Ramon Perpinyà, hagin visitat les reserves hídriques després de la borrasca Juliette. Concretamanent, la reserva d’aigua conjunta dels embassaments es troba ara mateix al 90% de la seva capacitat. Cúber està al 90,4% i el Gorg Blau al 87,8%.

Durant la visita el batle ha manifestat que “la tempesta ha tingut una part negativa i una positiva; la part bona és que els embassaments s’han omplert i ara mateix estan al 90%, un fet que ens dona tranquil·litat per a aquest estiu. Era molt important perquè, al novembre, vàrem arribar a estar al 35%, una situació molt preocupant, i en alerta per presequera”, ha explicat el batle. Hila ha volgut agrair “la feinada que ha fet personal d’Emaya, fet tant per cuidar els embassaments durant la tempesta com per cuidar la ciutat i posar-la al dia pels desperfectes que va causar”.

A més, actualment també arriba aigua a Palma provinent de les fonts d’en Baster, de na Pera i de la Vila, que abans estaven eixutes, de manera que ara es pot reservar l’aigua dels pous per a més endavant. Cal recordar que aquestes nevades han arribat després d’una tardor gairebé sense pluges. A mitjan de novembre de 2022 els embassaments varen arribar al seu nivell més baix de la temporada, el 35%. En canvi, un any abans les reserves eren del doble, un 70,7% i poc després s’ompliren amb les pluges arribant també al 90% a principi de desembre de 2021.

La tempesta Juliette, però, també va tenir efectes adversos encara visibles a la zona, especialment pel que fa als arbres caiguts, que hi dificulten l’accés, i per la falta de corrent elèctric durant una setmana. També han comprovat el correcte funcionament del sistema de connexió entre els embassaments, les bombes i el bon estat de les preses.

stats