Societat 04/06/2020

Emaya diu que l'incivisme per no respectar el calendari de la recollida de trastos ha caigut fins al 18%

L'empresa recull un 22% més de residus durant la primera setmana d'ençà que ha recuperat el servei i ho relaciona amb el compliment per part de la gent

Ara Balears
1 min
Un operari retira fems. / ISAAC BUJ

PalmaEmaya va recollir entre el 25 i el 30 de maig 159 tones de trastos, mentre que la mateixa setmana de l'any passat varen ser 130, de manera que s'ha experimentat un increment d'un 21,8%, segons ha informat l'empresa municipal de neteja. El 82% dels trastos, però, es varen poder recollir al carrer el dia indicat per l'empresa i la xifra d'incivisme per no respectar el calendari establert ha baixat fins al 18%, o sigui, una de les més baixes d'ençà que es va implantar el sistema.

L'increment de la recollida i el fet que els trastos s'hagin pogut recollir el dia indicat a cada barri demostren que la majoria de la ciutadania de Palma ha fet un bon ús del sistema i va respectar la prohibició de no treure residus voluminosos durant els mesos que no hi va haver servei, segons ha dit Emaya en un comunicat. Cal recordar que el servei s'ha vist interromput durant més de dos mesos per la pandèmia de coronavirus i que no s'ha pogut recuperar fins al 25 de maig.

La setmana passada també varen obrir els parcs verds de Son Castelló i Sant Jordi i les mesures de prevenció sanitària varen crear coes de vehicles per la reducció de l'aforament. En el primer cas, la mitjana d'usuaris diaris va ser de 248, quan l'any passat fou de 360.

Al parc de Sant Jordi, en canvi, hi va haver un increment d'usuaris amb una mitjana de 137 diaris, mentre que el 2019 foren 30. La instal·lació, segons l'empresa, era menys utilitzada i coneguda. A més, Emaya ha apuntat que des de diumenge passat i només en un sol dia aquest parc verd va rebre 20 autocaravanes per buidar aigües brutes, un servei que fins fa poc més d'un any no existia a Palma.

stats