Societat 16/03/2020

Emaya manté la recollida de residus però ajusta els serveis de neteja

A les cases on hi hagi casos positius de coronavirus, els residus s'hauran de tirar en bosses tancades al contenidor de rebuig

Ara Balears
1 min
EMAYA ampliarà la neteja de Ciutat

PalmaEmaya mantindrà el servei de recollida de residus malgrat la declaració de l'estat d'alarma, però ajustarà la neteja dels carrers de Palma a la "reducció de les necessitats" per la baixada de l'activitat comercial, d'oci i turística i per poder atendre altres serveis "essencials" com ara el subministrament de l'aigua potable, les reparacions a la xarxa i el servei de sanejament. Fonts d'Emaya recorden que a les cases on hi hagi casos confirmats d'infecció per coronavirus o situacions de risc pendents d'estudi tots els residus s'hauran de tirar en bosses tancades al contenidor de rebuig.

L'empresa pública ha anunciat aquest dilluns que es recollirà el fems però que no retirarà trastos, i per aquesta raó, en un comunicat, Emaya ha demanat a la ciutadania que no deixi mobles i altres objectes al carrer, i qui ho incompleixi serà sancionat. A més, els parcs verds restaran tancats durant la declaració d'alarma, i el camió del reciclatge suspèn la seva ruta setmanal pels mercats municipals i el poliesportiu de Son Moix.

L'Ajuntament de Palma va anunciar diumenge que suspèn l'ORA, el Bicipalma i el servei de galeres. Bicipalma suspendrà el servei durant els pròxims 15 dies, i les bicicletes ja s'han retirat dels carrers de Ciutat. També se suspèn el servei de l'ORA a partir d'aquest dilluns. D'aquesta manera, la zona blava no estarà en funcionament durant les dues pròximes setmanes.

stats