Societat 05/08/2021

Emaya rebaixa de 10 euros a 2 la tarifa per netejar grafits a habitatges privats

L'empresa només va rebre 144 peticions per eliminar-los l'any passat, i ha reduït el cost del servei per incentivar-ne la demanda

1 min
Un grafiti en una façana d'un edifici del centre de Palma.

PalmaEmaya ha decidit rebaixar la tarifa bonificada que cobra per netejar grafits a les façanes d'habitatges privats, que passa de costar 10 euros el metre quadrat esborrat a costar-ne 2. L'empresa pública, dependent de l'Ajuntament de Palma, només va rebre 144 peticions per eliminar-los l'any passat, quan va posar en marxa el servei.

El president d'Emaya i regidor de Medi Ambient, Ramon Perpinyà, ha afirmat en una roda de premsa aquest dijous que és una xifra "insuficient", i ha recordat que només poden eliminar els grafitis fets a façanes si els propietaris ho demanen. Per això, l'edil ha animat els afectats a sol·licitar el servei, i per incentivar-ne la demanda s'ha posat un preu "simbòlic".

"El servei que hem fet enguany ha estat bo, perquè tothom que ho ha demanat ha quedat content", ha dit Perpinyà, i ha afegit que és "eficient" i "ràpid". El compromís és eliminar els grafits en un termini màxim de 15 dies des que ho demana el propietari, i en la majoria de casos s'ha complert i fins i tot abans, segons el regidor.

El Consistori no té inventariat el nombre de pintades que hi ha a la ciutat, però Perpinyà ha reconegut que són "moltes". "Trobam a faltar que se'ns sol·liciti el servei amb més assiduïtat, el nombre de persones que ha fet ús del servei no és suficient", ha comentat el regidor. Per això, el Consell d'Administració d'Emaya ha decidit perllongar la bonificació durant dos anys més, fins al juliol del 2023.

stats