“Em despert prest i m’aixec tard; m’agrada collonejar al llit”

El músic, Joan Bibiloni, explica com serà la seva setmana

12/03/2022

PalmaEl meu dia a dia és molt monòton, però és una monotonia que jo he cercat i que no és gens desagradable. Faig el mateix cada dia, al marge de puntualitzacions concretes que tenen a veure amb la feina: alguna reunió amb la discogràfica, alguna feina amb un amic... Les eventualitats, igualment, acostumen a ser agradables, la veritat. 

Som de despertar-me prest, però d’aixecar-me tard. M’agrada collonejar al llit. Crec que podria tenir a veure amb el fet que de petit vaig viure a Llucalcari i, allà, el sol sempre surt més tard. En tot cas, la meva condició física i les minusvalideses que tenc, i amb les quals he après a conviure, provoquen que aixecar-me del llit sigui un exercici lent. Diguem que no vaig al ritme dels que fan 100 metres lliures. A les 11 del matí pos el telèfon en marxa i em dutx amb aigua freda, això sempre. El meu berenar sempre és igual, i això em tranquil·litza: un parell de llesques de pa, moreno o integral, oli, una tomatigueta de ramellet i alls fregats i laminats. Tot això acompanyat d’un bon cafè amb llet. Ah! I abans segur que m’he fet un suc de llimona amb aigua freda. Aquests quatre elements indispensables del pa amb oli fan que sigui un dels millors menjars, i el berenar, una de les millors activitats del dia. No hi pos ni formatge, ni pernils, ni res; el meu pa amb oli és bàsic, elemental, rònic.

Cargando
No hay anuncios

Després vaig a donar menjar als cavalls, una activitat que em manté en contacte amb els animals. Són egües i són com la meva família. Fa anys que les tenc, han nascut bastantes generacions. He tingut na Janis Joplin i també hi ha una Amarcord. 

Cargando
No hay anuncios

M’agrada estar en llocs on l’entorn visual sigui agradable, faig un exercici d’abstracció del renou mundà. Som de dinar senzill, cuin per a mi i pas gust d’alimentar-me bé, amb productes de proximitat i qualitat. Acostum a menjar un plat, no vaig del menú d’arròs brut i porcella. Els capvespres són per coordinar projectes, idees que tenc en ment. Ara estic fent feina en la creació d’una llibreria musical.

A causa de la ressaca del covid i el confinament, que amb la beneitura s’ha allargat gairebé un any, tot això mesclat amb la meva ràpida capacitat d’adaptació, en lloc de convertir-me en un ermità, m’he convertit en un anacoreta. Als vespres no me’n tem i se’m fa tard. Em pos a l’habitació on faig feina amb els auriculars, l’ordinador i faig muntatges… 

Cargando
No hay anuncios

El que faig abans de ficar-me al llit als vespres és aplicar la norma d’anar-me’n al llit amb el cap net; faig un parell de respiracions, moviment corporal, uns quants estiraments… i desitjar que això no s’acabi. Tenc la sensació que tenc coses pendents. No em crea cap tipus d’angoixa, pensar-ho, però les vull fer. M’agrada acabar amb la sensació que, si no creativament, en l’aspecte constructiu, he tret qualque cosa del forn durant el dia. Som un home d’ànima constructiva.