Societat 30/06/2020

Eivissa regularà l'ús dels patinets elèctrics

Serà obligatori dur casc i roba reflectora

Ara Balears
1 min
El patinet elèctric envairà els carrers  després de festes

L'Ajuntament d'Eivissa regularà l'ús dels vehicles de mobilitat personal, inclosos els patinets elèctrics, segons ha informat l'agència Efe. Així, només podran viatjar amb aquests vehicles les persones majors de 16 anys i hauran de dur casc i roba reflectora. A més, no estarà permès que transportin més d'una persona, i els usuaris no podran fer servir auriculars ni telèfon mòbil mentre condueixen. La normativa prohibirà també la circulació de VMP, com els patinets elèctrics, per voreres i zones per a vianants.

En el pròxim ple es modificarà l'ordenança municipal de circulació per poder incorporar la instrucció transitòria que la Direcció General de Trànsit ja preveu per als usuaris d'aquests vehicles. El regidor de Mobilitat, Aitor Morrás, ha explicat que és una mesura “necessària” a causa de l'augment de vehicles de mobilitat personal que estan proliferant a les zones urbanes.

La Policia Local d'Eivissa ha iniciat aquest dilluns una campanya informativa i sancionadora, que s'estendrà fins al pròxim 6 de juliol, per donar a conèixer les normes de circulació per a aquests vehicles i multar qui les incompleixi.

També han recordat que els usuaris d'aquests vehicles poden ser sotmesos a proves d'alcohol i drogues. Les multes podran anar des de 200 euros per transitar en zones per a vianants o no utilitzar casc o roba reflectora fins a 1.000 euros per l'ús de drogues i alcohol.

stats