Societat 26/05/2021

Educació recorrerà la sentència del TSJB que els obliga a finançar el batxillerat d'una escola de l'Opus

La Conselleria considera que no ha de subvencionar una etapa que no és obligatòria

ARA Balears
1 min
Imatge de l'escola de l'Opus Dei al Parc Bit

PalmaUna sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) obliga la Conselleria d'Educació a finançar el batxillerat de l'escola privada Aixa-Llaüt, ubicada al Parc Bit de Palma i gestionada per l'Opus Dei, segons ha avançat el Diario de Mallorca i ha confirmat l'ARA Balears.

El conseller d'Educació i Formació Professional, Martí March, ha assegurat en una entrevista al programa Al Dia que recorrerà la sentència perquè considera que "no podem consentir que ens obliguin a concertar una etapa que no és obligatòria". "Acatam, però no compartim la sentència, que no té en compte el que significa econòmicament", ha afegit el conseller.

March ha dit que no estan d'acord amb el model educatiu d'Aixa-Llaüt, que separa per sexe, però "no hem utilitzat aquest tema perquè la LOMCE ho possibilitava". A més, ha recordat que han tingut "molts de conflictes judicials" amb el centre perquè no volien concertar, "però a poc a poc s'ha arribat a la conclusió que s'havia de concertar".

Cal recordar que, el 2017, el Govern va haver de pagar 445.000 euros a aquest centre després que diverses sentències judicials obligaven a concertar la Secundària. En concret, l'Executiu va haver de finançar els cursos de primer i segon d'ESO del col·legi Llaüt (masculí) i els tres cursos de secundària del centre Aixa (femení).

stats