Societat 18/09/2018

Educació augmenta a tres les juntes electorals per a les pròximes eleccions sindicals

Fins ara només hi havia una única junta de personal docent per a totes les illes

Toni Crespí
1 min
Moment de la celebració de les passades oposicions docents a la UIB.

PalmaLa Mesa Sectorial d'Educació ha aprovat per majoria sindical establir com a unitats electorals per als funcionaris docents de l'ensenyament no universitari les juntes de personal docent de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. D'aquesta manera, es produeix un canvi de funcionament quant a les pròximes eleccions sindicals, ja que fins ara hi havia una única junta de personal docent per a totes les Illes.

Des de la Conselleria d'Educació i Universitat han assegurat que amb aquesta mesura es minimitzaran els efectes de la insularitat i es fomentarà una major participació i representació del personal docent.

La iniciativa s'ha aprovat aquest dimarts amb el vot a favor dels sindicats STEI, ANPE, CCOO i UGT i amb l'abstenció d'Alternativa i UOB.

Precisament, el sindicat Alternativa ha mostrat la seva insatisfacció amb el nou model d'eleccions sindicals. El portaveu d'aquesta agrupació, Miquel Àngel Santos, ha declarat que "podria entendre's que la proposta està encaminada a millorar la representativitat dels docents, però la situació no variarà en absolut perquè només hi haurà una Mesa Sectorial d'Educació i és allà on es prendran totes les decisions que afectaran els docents de les Illes".

A més, Alternativa ha assenyalat que el canvi provocarà un increment de les despeses perquè es duplicaran els delegats elegibles. Santos ha afirmat que "es passarà de 43 a 85 delegats i això afectarà, per exemple, la reducció de les ràtios o de les hores lectives dels docents o la creació de nous centres, tan necessària".

Tot i això, l'acord es durà al proper Consell de Govern per ser aprovat. Es tracta de la primera passa en l'organització de les pròximes eleccions sindicals, que se celebraran el 4 de desembre del 2018. Les darreres eleccions sindicals varen ser el desembre del 2014, ara fa quatre anys.

stats