Societat 22/07/2020

Dos anys de presó per abusar sexualment d'una menor per torns

La Fiscalia demanava 11 anys per a cadascun, però les parts han arribat a un acord per davallar la pena a canvi d'una indemnització de 6.000 euros perhom

A. Tarragó
2 min
Els dos condemnats a l'Audiència Provincial de Palma

PalmaEl tribunal de la secció segona de l'Audiència Provincial de Palma ha condemnat a dos anys de presó cadascun dels acusats per abusar sexualment d'una menor de 15 anys per torns, que, a més, hauran de pagar a la víctima 6.000 euros perhom. Inicialment, el Ministeri Fiscal demanava 11 anys de presó per a cadascun, però les parts han arribat a un acord de conformitat després de més d'una hora de deliberació. Tot i això, la sala ha acordat la suspensió de la pena de presó per a un d'ells a canvi de pagar la indemnització i assistir a un curs per a la igualtat i un altre sobre educació sexual.

Els fets varen ocórrer el juliol de 2015, quan un dels condemnats –el més jove, de 26 anys– va convidar la víctima a sortir de festa junts amb el seu amic, de 35 anys. Així, la nit del 4 de juliol varen passar tots dos a cercar-la per casa seva per anar a Magaluf, totalment conscients de l'edat de la menor, atès que durant el trajecte en cotxe va comentar que feia els 16 anys aquell mateix setembre.

Una vegada a Magaluf, tots tres varen consumir "diverses begudes alcohòliques", relata l'escrit de la Fiscalia, "que varen provocar que la menor, en estat d'embriaguesa, començàs a sentir-se malament, amb marejos". Davant això, la víctima va demanar als joves que l'acompanyassin a casa, a la qual cosa varen accedir. Però durant el trajecte, el conductor –de 35 anys– es va desviar del camí per arribar a una zona apartada, on l'altre processat, el més jove, es va canviar a la part de darrere del cotxe, on hi havia la menor, i la va despullar per abusar-ne. Malgrat que la menor "va manifestar que no volia mantenir relacions amb ell", el condemnat la va penetrar fins a ejacular.

A continuació, el conductor es va intercanviar el lloc amb el jove que acabava d'abusar de l'adolescent per fer exactament el mateix mentre el primer circulava amb el cotxe en marxa. Després d'abusar de la víctima tots dos, es varen traslladar fins a la casa de la jove, ubicada a Palma, on habitava amb el seu pare. Allà, els dos processats varen picar "reiteradament el porter automàtic de l'habitatge" i varen abandonar la menor al portal, on el seu pare la va trobar "recolzada a la paret sense sabates, marejada i sota la ingesta de begudes alcohòliques", segons l'escrit judicial.

Rebaixa de la pena

La Fiscalia qualificà els fets de "delicte d'abús sexual a una menor de 16 anys" i demanava 11 anys per a cadascun, juntament amb una indemnització de 6.000 euros i la prohibició d'acostar-se a la víctima a menys de 500 metres durant deu anys i comunicar-s'hi per qualsevol mitjà. Tot i això, i després de més d'una hora de deliberació, les parts han acordat no fer el judici i arribar a un acord de conformitat.

Segons fonts properes al cas, la víctima no va denunciar de seguida l'abús, de manera que mancaven proves que verificassin els fets. Un altre factor que pot haver jugat a favor de rebaixar la pena són unes diligències prèvies que figuren a l'escrit judicial per part d'un dels processats contra la víctima i la seva mare, que, també segons fonts properes, estan relacionades amb un intent d'extorsió d'aquestes cap a l'acusat per no denunciar.

stats