Tribunals
Societat 17/05/2022

El donjoan estafador ja acumula sis condemnes, però cap l'ha fet entrar a presó

Albert Cavallé s'ha declarat innocent en un nou judici en què li demanen 18 mesos de presó per haver revenut un ordinador robat

2 min
Albert Cavallé, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEn cinc anys i mig, Albert Cavallé, també conegut com el donjoan estafador, ha acumulat desenes de denúncies per, presumptament, haver estafat dones amb les quals mantenia una relació de parella. Fins ara s'ha assegut dotze vegades al banc dels acusats: en cinc ocasions n'ha sortit absolt, però en els altres sis casos l'han condemnat i el dotzé, d'avui mateix, està pendent de sentència. Cavallé, però, ha aconseguit esquivar fins ara la presó, perquè o bé ha canviat la pena per treballs en benefici a la comunitat o bé ha recorregut la sentència. És el cas de la condemna de tres anys i mig de presó que li va imposar l'Audiència de Barcelona el novembre passat i que constitueix la pena més alta de les que se li han imposat fins ara.

Mentrestant Cavallé continua el seu periple judicial. Aquest dimarts s'ha enfrontat a un nou judici en què li demanen 18 mesos de presó. Aquest cop, però, no l'acusaven d'haver estafat una dona, sinó d'haver revenut un ordinador robat. Malgrat que en el document consta el nom i el DNI de Cavallé com a autor de la venda i que el número de sèrie del portàtil coincidia amb el de l'aparell sostret, el seu advocat, David Sans, ha al·legat que no hi ha prou proves que el seu client fos la persona que va revendre l'aparell i n'ha demanat l'absolució. "No hi ha cap prova que se sostingui", ha assegurat el lletrat a la sortida dels jutjats.

La fiscal del cas ha subratllat durant el judici que Cavallé s'ha contradit, perquè mentre la causa s'estava investigant va admetre que era ell qui havia anat a revendre el portàtil, tot i que va assegurar que l'aparell era seu. Va dir que l'havia comprat per 200 euros al mercat de les Glòries de Barcelona però que no tenia cap factura per acreditar-ho.

Almenys quatre judicis més a la vista

Ahir dilluns Cavallé va sortir absolt d'un judici en el qual se l'acusava d'haver robat 100 euros de la bossa a una noia, que no es va presentar als jutjats. Malgrat les altres sis condemnes que ja acumula, Cavallé ha volgut subratllar davant les càmeres les cinc absolucions i els tres procediments arxivats com si fossin victòries. "Porto cinc anys i mig de merda i fins ara cap jutge m'ha enviat a la presó. Que em deixin una miqueta en pau amb tantes denúncies ximples: hi ha assassins, violadors, segrestadors, això meu és una broma", s'ha queixat. Malgrat tot, en el calendari encara li queden almenys quatre judicis més per afrontar que si acaben en condemna li podrien suposar l'ingrés a presó, perquè ara ja té altres condemnes fermes al seu historial.

Aquest juliol Cavallé s'enfronta a un altre judici penal per estafa, i el mes de febrer de l'any que ve tornarà a asseure's al banc dels acusats de l'Audiència de Barcelona. Sis dones el van denunciar conjuntament per haver viscut a costa d'elles mentre els deia que les estimava, i li demanen fins a nou anys i mig de presó. Una acusació que sembla no espantar-lo i li serveix d'excusa per criticar les víctimes. "És un nou tipus d'estafa. Es veu, la relació sentimental en si, aquestes dones eren les meves nòvies". La justícia no ho té tan clar. A l'horitzó encara hi ha dos judicis més contra el donjoan estafador pendents de data i altres procediments que continuen investigant-se.

stats