Tribunals

El Don Joan estafador reapareix i es presenta a Lledoners per entrar per primera vegada a la presó

Pesaven tres ordres d'arrest contra ell per complir una condemna i no presentar-se a un judici

2 min
Albert Cavallé somrient després d'escoltar la reducció de condemna fruït del pacte de conformitat a l'Audiència de Barcelona

BarcelonaAlbert Cavallé, el també conegut com a Don Joan estafador, s'ha presentat aquest dilluns al matí al centre penitenciari de Lledoners per complir una condemna de dos anys i tres mesos de presó i per respondre a dues ordres de cerca i captura que tenia pendents. És la primera vegada, després d'anys de periple judicial i diverses condemnes, que Cavallé està entre reixes. Feia mesos que estava desaparegut. Però aquest dilluns ha enviat un missatge al seu advocat dient-li de quedar en un punt de Barcelona, on li ha comunicat la seva decisió de deixar d'amagar-se i entregar-se. Tots dos han anat en cotxe fins a Lledoners, on s'ha entregat cap a les 12.30 hores.

El seu cas, avançat per l'ARA, ja acumulava cinc sentències fermes en els últims sis anys per haver estafat diverses dones, que el van denunciar per haver-les enganyat mentre hi tenia una relació sentimental: li deixaven diners que després no els tornava. L'última d'aquestes condemnes fermes (de dos anys i tres mesos de presó) és fruit d'un acord de conformitat que el mateix Cavallé va acceptar per esquivar els nou anys de presó que li demanaven la Fiscalia i l'acusació particular. Va admetre els fets, però es va endur una sorpresa: a diferència del que havia passat amb les quatre sentències anteriors, l'Audiència de Barcelona va rebutjar suspendre la pena de presó que ell mateix havia acceptat. Després d'això, es va amagar.

No va sortir del seu amagatall a finals de maig per presentar-se a un judici pendent. Per això acumula tres ordres d'arrest (dues per al judici del maig i una per complir la pena de presó), que ara cauran pel fet que s'hagi entregat. El periple judicial de Cavallé, però, no s'acabarà aquí: acumula una trentena de denúncies en sis anys i encara té sis judicis pendents comptant el que es va saltar al maig. Fins ara la seva defensa havia aconseguit la suspensió de les condemnes baixes que havia acumulat o les havia commutades per treballs en benefici de la comunitat. A més, la justícia sempre havia considerat cadascuna de les denúncies de manera independent i això ha facilitat que les penes que se'n derivaven no es consideressin un antecedent a tenir en compte en la resta de casos. Per aquest motiu mai havia entrat a la presó.

stats