Guardons
Societat 13/12/2023

El documental 'Barrio Alegre', guanyador del XIV Premi de Periodisme Alberta Giménez

El guardó està dotat amb 1.000 euros

ARA Balears
1 min
Ricard Mamblona i Ángeles Durán a la gala dels premis

PalmaEl documental Barrio Alegre, obra d'Iván Ezequiel Basulto, estudiant de la Universitat Jesuïta de Guadalajara (Mèxic) i de l'ESCAC (Barcelona), ha estat el guanyador del XIV Premi de Periodisme Alberta Giménez, organitzat pel Centre d'Ensenyament Superior Alberta Giménez (CESAG), guardó dotat amb 1.000 euros. Els premis tenen una dotació global de 2.800 euros, arran del patrocini amb CaixaBank.

La resta de guardons, als quals s'han presentat 225 candidatures, han estat atorgats a Isabel Caro i Enrique Barragán, per Juanchito: el limpiaalcantarillas, de la Universitat de Tolima (Colòmbia), que ha quedat en segon lloc dins la categoria audiovisual, dotada amb 500 euros, i Carla Beltrán, pel Ball invisible, del CESAG, que ha quedat en primera posició en la categoria escrita, dotat amb 500 euros. D'altra banda, Carla Beltrán, Aina March i M. Antonia Esquinas, per Pas a pas, del CESAG, i Mayar Alanis i Alfonso Sjogreen, per I feel perfect, de l'American University of Paris (França), que han quedat en tercera posició de la categoria audiovisual, amb un empat que el jurat va decidir resoldre amb un premi de 250 euros per a cada un, en declarar deserta la categoria de podcast, que ha estat nova en l'edició d'enguany, tot i que sense candidatures. El premi del públic, de 300 euros, també s'ha declarat desert.

Entre el jurat dels premis, format per 18 directors i responsables editorials dels principals mitjans de comunicació de les Balears, hi ha participat Cristina Ros, directora de l'ARA Balears.

stats