Societat 06/01/2019

Activada a Menorca l'alerta taronja per ones que poden arribar als cinc metres

A Mallorca l'avís és groc, ja que s'esperen també ones de tres metres i vent fort

Ara Balears
1 min
El vent provocarà grans ones a Menorca.

PalmaL'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l'alerta taronja per fenòmens costaners a Menorca, per ones de 4 a 5 metres i vent del nord de força 7, i la groga en el nord i nord-est de Mallorca, amb ones de 3 metres.

Dotze províncies de tres comunitats autònomes es troben aquest diumenge en alerta per avís taronja o groc per fenòmens costaners, baixes temperatures i vent.

Girona i Menorca són les més afectades per mar de fons i ones de fins a quatre metres d'alçària, segons informa l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

A Castella i Lleó, Àvila, Burgos, Lleó, Palència, Salamanca, Segòvia, Sòria, Valladolid i Zamora estan en avís groc per baixes temperatures que aconseguiran els sis i vuit graus sota zero especialment a l'altiplà castellanolleonès.

A Catalunya, Girona està en avís taronja per fenòmens costaners sobretot a l'Empordà, on el vent bufarà de nord i nord-oest amb intervals de força 8 i ones de quatre metres d'alçària; mentre a Tarragona l'alerta és groga pel mateix fenomen i vent de component nord-oest, amb ratxes de fins a 80 quilòmetres per hora i força 7.

L'Aemet informa que amb l'alerta taronja hi ha un risc meteorològic important, per fenòmens meteorològics no habituals amb cert grau de perill per a les activitats usuals, i amb groga no existeix risc meteorològic per a la població en general, encara que sí per a alguna activitat concreta.

stats