Societat 27/05/2022

El dispositiu de la Policia Local de Palma per a l'estiu vetllarà per la seguretat i atacarà l'incivisme

El model d'enguany parteix del desenvolupat l'any passat i inclou diverses novetats

ARA Balears
2 min
Agents de la Policia Local de Palma.

PalmaLa Policia Local de Palma ha presentat aquest divendres una mostra de les forces policials que faran feina aquest estiu a Ciutat. Segons el Consistori, el dispositiu marc d'aquest any és un sistema de reforç estructural, mitjançant la convocatòria en comissió de serveis d'atribució temporal de funcions. La finalitat és millorar la seguretat per a turistes i residents, així com atacar les molèsties produïdes per activitats i actes incívics.

En l'acte, que ha tingut lloc a les 10.00 hores a Platja de Palma, el batle, José Hila, juntament amb la primera tinent de batle i regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Adrover, ha saludat els policies que han participat en la presentació. El model d'enguany parteix del desenvolupat l'any passat i inclou diverses novetats. Així, a banda del reforç operatiu, es reforça la Policia de Barri, la Sala 092, la Unitat Nocturna i l'oficina de les Meravelles, a la Platja de Palma.

De manera general, les funcions principals dels agents seran combatre tot allò que suposi infracció de les ordenances municipals i que tingui relació amb l'activitat turística. Així, juntament amb altres forces i cossos de seguretat de l'Estat i amb l'Autoritat Judicial, es farà feina en la prevenció i persecució dels robatoris, furts, lesions o altres infraccions penals.

Cal recordar que les sancions de l'Ordenança reguladora de l'ús cívic dels espais públics van des dels 100 euros (infraccions lleus) fins als 3.000 (molt greus). Una infracció molt greu podria ser el consum de begudes alcohòliques o altres drogues quan alteri greument la convivència ciutadana.

Per altra banda, la Llei d'excessos per a la millora de la qualitat en zones turístiques preveu sancions des de 6.001 euros als 600.000. Infraccions greus són fer rutes etíliques o fer party boats. Fer balconing o publicitar begudes alcohòliques són infraccions greus (d'entre 6.001 i 60.000 euros).

stats