Societat 24/07/2021

El dispositiu antibotellades de Palma intervé més de 1.000 begudes alcohòliques divendres a la nit

S’ha paralitzat l’activitat de tres prostíbuls, s'han precintat tres bars de copes i s'han denunciat dues festes en vaixells

ARA Balears
2 min
Les botellades a Palma tornen  A xifres d’abans de la pandèmia

PalmaMés de 1.000 begudes alcohòliques, entre llaunes i botelles, han estat intervingudes divendres a la nit pels agents de la Policia Local de Palma, que col·labora amb la Policia Nacional, la Policia Portuària i altres administracions per desenvolupar el dispositiu antibotellades. També s’han retirat dos altaveus. El dispositiu, segons han informat a través d'un comunicat des de l'Ajuntament, s'ha centrat en la zona de polígons, la Platja de Palma i altres punts estratègics com el passeig Marítim, Santa Catalina i el parc de la Feixina. El mateix vespre, s’ha paralitzat l’activitat de tres prostíbuls, s’han precintat tres bars de copes i s'han denunciat dues festes en vaixells; tot, per l’incompliment de la nova normativa autonòmica dictada per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada pel coronavirus.

Als polígons s’han establert diferents punts de control de trànsit i d’etilometria, però no s'hi han produït concentracions de persones fent botellades. A la Platja de Palma també s'ha desplegat el dispositiu habitual, en coordinació amb els dos cossos, però no ha destacat cap incident greu. Així mateix, s'ha prestat una atenció especial a les aglomeracions de persones que es produeixen després del tancament dels locals a la zona de Santa Catalina i al passeig Marítim.

Gràcies a la col·laboració de la Direcció General d'Emergències del Govern, el dispositiu policial ha fet servir un dron per detectar les aglomeracions no autoritzades, fet que ha permès agilitar la mobilització dels recursos policials. En una primera anàlisi de les dades, s'han controlat 138 vehicles als diferents punts de control establerts. S'han aixecat 93 actes, la majoria per incompliment de la normativa covid, però també algunes per fer botellades. Com a conseqüència de l’operatiu, a més, s'ha detingut una persona, s'han realitzat set etilometries administratives, 21 denúncies de trànsit, s'han immobilitzat cinc vehicles i se n'ha retirat un.

stats