Societat 27/07/2020

Discrepància interna en el govern britànic sobre l'anul·lació de la quarantena a les Balears

Transports està a favor de retirar la mesura per als arxipèlags però Exteriors la vol mantenir, segons 'The Sun'

Catalina Riera
2 min
Turistes al carrer de Sant Miquel

PalmaLa decisió del Regne Unit d'exigir una quarantena de 14 dies als ciutadans que tornin d'Espanya ha causat discrepàncies internes en l'executiu britànic. Per una banda, segons publica el tabloide The Sun, el Ministeri d'Afers Exteriors britànic desaconsella tots els viatges a Espanya que no siguin essencials, exceptuant les Balears i les Canàries, però està a favor que es mantingui l'exigència de quarantena per a tot el territori espanyol, incloent-hi els arxipèlags. En canvi, segons The Sun, el Ministeri de Transports no hi està d'acord perquè considera que la incidència del coronavirus és menor a les Balears i les Canàries que en altres territoris d'Espanya.

De fet, el mateix tabloide recorda que el secretari de Transport, Grant Shapps, en aquest moment és a Espanya i, quan torni al Regne Unit haurà de passar la quarantena, si es mantenen les normes actuals. Així mateix, apunta que el secretari de Relacions Exteriors, Dominic Raab, pretén aprofitar l'absència de Shaaps per enfortir aquesta mesura.

Abans d'aquesta notícia sobre la discrepància interna The Sun havia publicat que Londres podria eliminar la quarantena per als turistes britànics que tornassin de les Balears i les Canàries. La notícia recollia que les autoritats "estaven estudiant eliminar aquesta mesura" després de l'allau de crítiques que havien rebut a causa de la decisió anunciada aquest cap de setmana. Però poc després s'ha eliminat la notícia i el diari ha publicat la informació sobre la discrepància interna.

Preocupació en el sector hoteler

Els hotelers de l'Arxipèlag estan preocupats davant la quarantena obligatòria imposada pel govern britànic, perquè des que s'anuncià s'han disparat les cancel·lacions en les reserves que els turistes anglesos havien fet per al mes d'agost.

El touroperador TUI ha suspès tot els seus paquets vacacionals a Espanya fins dia 9 d'agost, excepte els de les Balears i les Canàries, i ha demanat a Londres que dissenyi una quarantena “més precisa” i que permeti als seus clients viatjar als països que tenen menys casos de covid-19 perquè "si es tingués alguna mesura regional, que permetés els viatges a les Balears i les Canàries, seria més fàcil comunicar-ho als clients", segons el director financer de TUI per al Regne Unit i Irlanda, Andrew Flintham.

stats