Societat 05/02/2021

La directora d'Assistència Sanitària de Salut: "Tothom que circula per llocs de risc s’ha de vacunar"

Ha explicat que es varen administrar les dosis per "no tudar-les"

ARA BALEARS
2 min
Mostra de la vacuna de Pfizer

La directora d'Assistència Sanitària de Salut, Eugènia Carandell, ha defensat que "tothom que circula per llocs de risc s'ha de vacunar", en referència als alts càrrecs del Govern balear que varen rebre la dosi de Pfizer durant la primera jornada de vacunació a les Illes Balears. Durant l'entrevista al programa Al Dia d'IB3 Ràdio, Carandell ha explicat que les persones que gestionen la pandèmia tenen "un risc molt alt de contagiar-se" i que si agafen el virus "poden contagiar tots els grups de risc amb els quals treballen". Per això, la directora d'Assistència Sanitària de Salut ha remarcat que els alts càrrecs del PSOE que es varen vacunar entraven dins el protocol perquè "la nostra posició consisteix a vacunar tothom que estigui amb contacte amb grups de risc".

Pel que fa a la primera jornada de vacunació a les Illes, Carandell ha explicat que varen "sobrar" 11 dosis de Pfizer i varen decidir "vacunar gent que hi havia per allà". La directora d'Assistència Sanitària de Salut ha explicat que la vacuna de Pfizer s'ha de preparar sis hores abans i és difícil de transportar, i ha reconegut que dia 27 de desembre no tenien encara un protocol establert per si en sobraven dosis". Davant aquesta situació, "vàrem decidir vacunar gent que no eren usuaris ni treballadors d'aquella residència per no tudar les dosis de què disposàvem", ha sentenciat Carandell.

Durant l'entrevista també ha parlat del ritme de vacunació contra el coronavirus a les Illes Balears i ha remarcat que "no arriben tantes vacunes com ens agradaria". Tot i això, la directora d'Assistència Sanitària de Salut ha explicat que el Govern està preparant dispositius massius per vacunar, un cop arribin més dosis, i ha assegurat que el Servei de Salut de les Illes Balears està en condicions d'immunitzar 80.000 persones.

stats