Societat 12/04/2022

Dior desfilarà a Sevilla

La firma parisenca ha elegit la plaça d'Espanya de la capital andalusa per presentar la seva col·lecció creuer 2023

2 min
Un 'total look' de Dior

BarcelonaChristian Dior presentarà a Sevilla la seva propera col·lecció, la col·lecció creuer 2023. La presentació tindrà lloc el 16 de juny a la icònica plaça d'Espanya de la capital andalusa. Serà "un esdeveniment únic que mostrarà l'excel·lència de l'artesania i la cultura andaluses a través de la creativitat d'artistes i artesans locals", ha donat a conèixer Dior aquest dilluns en un comunicat. La col·lecció estarà signada per la seva directora creativa, Maria Grazia Chiuri, al capdavant de la maison des del 2016. Les col·leccions creuer serveixen de transició entre les presentacions de prêt-à-porter de l'estiu i de l'hivern. Normalment estan pensades per a la clientela més rica, que en els mesos freds compra roba que podríem considerar d'entretemps per als seus viatges.

“Els lligams entre Dior i Espanya, i més específicament amb Andalusia, es van forjar als anys cinquanta i s'han unit molt des de llavors, amb viatges que han donat lloc a diferents siluetes o noms evocadors, somiats tant per Monsieur Dior com pels seus successors”, expliquen des de la firma de moda, pertanyent al grup LVMH. En aquest sentit, destaquen creacions del mestre Dior que portaven noms d'inspiració espanyola com Bal à Séville o Nuits d'Espagne. Tot i això, el moment més àlgid de relació entre la firma parisenca i Espanya –i especialment Andalusia– es va donar quan John Galliano va ser el director creatiu de la firma, càrrec que va ostentar durant 15 anys. Galliano era gibraltareny, fill de pare llanito i mare espanyola.

La plaça d'Espanya de Sevilla, ubicada al parc de María Luisa, és un escenari molt reconeixible de la capital andalusa. Projectat per l'arquitecte Aníbal González, va ser una de les construccions principals de l'Exposició Iberoamericana del 1929 i al llarg de la història ha estat també l'escenari d'alguns rodatges de pel·lícules.

La italiana Maria Grazia Chiuri, directora creativa de Dior
John Galliano, dissenyador de moda anteriorment vinculat a Dior
stats