Societat 15/04/2020

El Sindicat Mèdic exigeix que el portaveu de Salut demani perdó o dimiteixi per les seves declaracions

Critiquen que Javier Arranz hagi dit que els sanitaris fan un ús "inadequat" del material de protecció i que s'exposen al contagi després de la feina

Ara Balears
1 min
Javier Arranz

PalmaEl Sindicat Mèdic de les Balears (Simebal) ha exigit aquest dimecres que el portaveu de la Conselleria de Salut, Javier Arranz, demani perdó després d'haver dit que els sanitaris fan un ús "inadequat" del material de protecció i que s'exposen al contagi després de la feina. El sindicat vol que el portaveu es retracti com més aviat millor i, si no ho fa, que presenti la dimissió.

Simebal diu en un comunicat que no és la primera vegada que es fan aquestes declaracions perquè la directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, i la consellera de Salut, Patrícia Gómez, també han dit el mateix, però recorden que ja es varen disculpar. De fet, el sindicat va més enllà i creu que sembla un "patró estratègic justificatiu" per no assumir responsabilitats i es pot atribuir a una "estratègia de blanqueig mediàtic".

El sindicat, a més, ha lamentat que Arranz fes aquestes declaracions després d'haver afirmat que el personal sanitari és el que està més exposat al contagi pel tipus de feina que fa. L'entitat considera que aquesta "frívola" obvietat remarca i normalitza la situació que pateixen els professionals del sector.

Simebal també critica que Arranz va sorprendre "moltíssim" el col·lectiu mèdic i la ciutadania amb les seves "merescudes vacances" del 6 al 26 de març, quan "calia adoptar mesures per evitar l'avanç de la pandèmia". El sindicat ha dit que en aquell moment va rebutjar fer cap comentari sobre aquesta decisió a la premsa i ha afegit que potser perquè Arranz era de vacances els assessors ministerials com ell van entrar en una fase de "negacionisme" i la "subestimació" de la malaltia.

stats