Societat 16/07/2020

Es diagnostiquen 400 casos de càncer de pell cada any a les Balears

L'AECC presenta una campanya de prevenció i conscienciació a totes les Illes que s'allargarà les pròximes setmanes

Ara Balears
2 min
Què val la pena llegir aquest estiu?

PalmaA les Balears cada any es diagnostiquen fins a 400 casos de càncer de pell, el cinquè amb major incidència entre els illencs, segons dades de l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC). El vicepresident de l'entitat, José Reyes, ha presentat aquest dijous la nova campanya de prevenció i conscienciació de la malaltia, la qual afecta, a escala mundial, uns tres milions de persones sense melanoma i 132.000 amb melanoma.

A la presentació de la campanya a la platja de Ciutat Jardí de Palma, Reyes ha animat a utilitzar protecció solar i cuidar la pell com a principal mètode de prevenció, i a tenir en compte que per protegir-nos dels raigs més forts hem d'utilitzar protecció d'un nivell alt i aplicar-la cada dues hores, abans i després d'entrar a l'aigua. També ha advertit que cada nou minuts mor algú al món per càncer de pell.

Altres recomanacions que ha fet són evitar exposar-se al sol entre les 12 i les 16 h, a més d'evitar estar-hi moltes hores seguides, beure aigua amb freqüència i protegir els ulls amb ulleres de sol i la resta del cos amb capells, gorres, camisetes o para-sols mentre es fan activitats a l'aire lliure.

Durant les pròximes setmanes la campanya rodarà per diferents punts de les Illes. Divendres 17 al matí arriba a Palmanova (Calvià) i a la plaça de la Constitució de Sant Francesc (Formentera), i a l'horabaixa al Passeig Marítim de la Ràpita (Campos). Diumenge arribarà al Trenc, també dins el municipi de Campos.

La setmana següent, el 22 de juliol, la carpa informativa serà a la platja de Son Bou (Alaior). I els voluntaris continuaran informant de les mesures de prevenció dia 28, al Mercat Setmanal d'Alcúdia, i a Eivissa dia 30 al passeig Marítim de Santa Eulàlia de lRiu i dia 31 al parc de la Pau (Vila).

stats