El deute de Gaspar Hauser és d'1,6 milions d'euros

Els treballadors s'han mobilitzat aquest dijous davant la Conselleria de Serveis Socials

L'Associació de Pares de Nins Autistes de Balears (APNAB) Gaspar Hauser acumula un deute d'aproximadament d'1,6 milions d'euros, segons ha explicat la representant del comitè d'empresa Maria Antònia Palmer (UGT). "Aquest és el deute conjunt de l'entitat, que avui està al corrent de pagaments amb la Seguretat Social", ha comentat. Es deuen cinc nòmines i tres pagues extres als treballadors, i també hi ha quantitats pendents amb els proveïdors i un deute hipotecari. "La gerència és qui hauria de dir cap a on han anat aquests doblers".

Les protestes han continuat aquest dijous a les portes de la Conselleria de Serveis Socials, on la consellera Fina Santiago ha rebut els treballadors. "Donam per perduts la residència i el centre de dia, però intentam salvar els altres serveis, com els centres educatius i l'atenció primerenca", ha dit Palmer. L'any 2019 començarà amb noves mobilitzacions, que encara estan per determinar. Ara, a més de les protestes, "s'estan fent les denúncies pertinents individualment", ha afegit.

"Els treballadors estan patint, però no hem d'oblidar els usuaris, els quals fa 20 anys que estan amb nosaltres i tenen problemàtiques molt delicades", ha continuat la integrant del comitè. Segons els treballadors, el canvi dels usuaris hauria d'haver estat més gradual, perquè els canvis afecten molt les persones autistes. "Maribel Morueco no va acceptar fer una transició més adequada per als usuaris", ha assenyalat Palmer. 

Quant al paper del Govern, els treballadors es demanen "per què no ha fet la seva feina? Per què no hi ha hagut més control? Nosaltres fa temps que avisam que no cobram les nòmines, però les institucions li han continuat donant les concessions", ha afegit Cristina Acker, una altra integrant del comitè d'empresa.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF