Societat 09/05/2019

Detinguts els pares d'un nadó de 20 mesos que dona positiu en cocaïna

La Generalitat ha assumit la tutela del menor

Ara
1 min
El servei d’urgències de l’hospital Parc Taulí de Sabadell ha registrat un increment de l’activitat que ha provocat situacions de col·lapse.

BarcelonaEls pares d'un nadó de 20 mesos han anat aquesta matinada a les urgències de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell. El nen no es trobava bé i presentava símptomes que podria haver consumit drogues, segons el primer pronòstic dels metges. Li han fet les proves per comprovar si havia ingerit una substància estupefaent i els resultats del test de consum de drogues han donat positiu en cocaïna. Els progenitors també havien consumit aquesta substància.

Amb els resultats, els metges han activat el protocol contra el maltractament infantil, cosa que ha fet que intervinguessin tant els Mossos d'Esquadra com la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA). Els Mossos han detingut els pares a dos quarts de tres de la matinada i la Generalitat, a través de la DGAIA, ha assumit la tutela del nen.

La unitat de detecció i prevenció del maltractament infantil (Udepmi) de Catalunya, que depèn de la DGAIA i atén els casos urgents de desemparament familiar, va rebre 1.115 menors l'any passat. Un 2,4% dels nens hi van arribar a causa del consum de tòxics.

stats