Plagi informàtic
Societat 10/06/2023

Detinguts dos menors per piratejar uns exàmens i fer que la classe tragués un excel·lent

Els alumnes varen accedir a més d'un compte informàtic del professorat

ARA Balears
2 min
Un agent de la Policia Nacional

PalmaAgents de la Policia Nacional a Palma han detingut dos menors per descobriment i revelació de secrets presumptament per accedir al sistema informàtic del centre on estudien per obtenir els exàmens i treure notes excel·lents.

La Policia Nacional, a mitjan abril, va rebre una denúncia d'un centre escolar de Palma, en la qual manifestava que s'havia constatat que s'havia accedit al seu sistema informàtic, al compte del col·legi, mitjançant dispositius aliens. La primera intromissió va ser a mitjan març, però desconeixien la informació a la qual s'havia pogut accedir, si bé es va saber que va ser al compte d'una professora, amb les sospites que s'havien obtingut molt bones qualificacions per part de la majoria del seu alumnat. Després de parlar amb ells, només varen reconèixer que havien copiat entre ells.

El Grup de Delictes Tecnològics i Delinqüència Econòmica de la Policia va fer la investigació i, en col·laboració amb el professorat, es va verificar que no només s'havia accedit al compte d'una professora, sinó que s'havia accedit al de diversos professors més, on detectaren un programa maliciós i registre de les entrades de teclat.

Amb la informació facilitada als agents, es va saber que els accessos al centre s'havien fet des de dos domicilis que són d'estudiants del centre escolar i alumnes de la professora al compte de la qual s'havia accedit i de qui havien obtingut notes excel·lents. Després de verificar tota la informació objectiva obtinguda i analitzar-la, es constata que un dels menors va introduir el programa maliciós perquè els dos menors accedissin des del seu domicili als comptes dels professors per obtenir la informació que necessitaven.

Amb tot, els agents varen procedir a la detenció dels dos menors com a presumptes autors d'un delicte de revelació de secrets i informaren de tot la Fiscalia de Menors de Palma.

stats