Detingut un treballador d'una residència d'Alcanar per agredir sexualment dues residents

L'alerta la va donar una dona de 85 anys que no volia tornar al centre després de sortir-ne per votar

P.E.
2 min
1r. dia Fase 2 a Tarragona i Terres de l’Ebre.  A la foto 1a. visita de Rosa Casamitjana a la seva mare, Teodora Sainz a la residencia L’Onada de Sant Carles de la Ràpita, en presencia de la directora del centre, Penny Subirats. Sant Carles de la Ràpita (Montsia)

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra van detenir ahir un treballador de la residència d'avis L'Onada a Alcanar per haver agredit sexualment almenys dues residents del centre. Durant la jornada electoral, una dona de 85 anys que va sortir de la residència per anar a votar va dir al seu acompanyant que no volia tornar-hi perquè hi havia patit diverses agressions sexuals per part d'un treballador. Va ser així com la denúncia va arribar als Mossos, que, després de prendre declaració a la víctima, van detenir el treballador, segons ha explicat aquest dilluns el portaveu dels Mossos, el comissari Joan Carles Molinero.

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha anunciat que es personarà com a acusació popular en el cas quan el jutjat obri diligències i que vol arribar "fins al final" i depurar "les responsabilitats que se'n derivin, tant individuals com de l'equip professional de la residència". Ha lamentat els fets "gravíssims" a persones "en especial situació de vulnerabilitat i indefensió".

Des que van transcendir ahir els fets, el departament assegura que ha garantit acompanyament psicològic a les víctimes i a les seves famílies a través del Servei d'Intervenció Especialitzada per a dones que han patit violència masclista.

La residència ha obert un procés intern per esbrinar si hi podria haver altres víctimes i ha activat un suport psicològic per a les residents agredides. En un comunicat, ha explicat que van conèixer els fets amb una trucada de la policia i que tant la directora del centre d'Alcanar com la subdirectora van anar a declarar a la comissaria a petició dels Mossos. "Volem manifestar la nostra voluntat absoluta de col·laboració amb la justícia per l’aclariment dels presumptes fets constitutius de delictes greus, preservant, això sí, la presumpció d'innocència de la persona investigada", han manifestat en un comunicat. El centre també s'ha compromès a revisar els protocols de detecció interns d'aquest tipus de situacions greus.

stats