Societat 04/09/2017

Arresten a Hondures un capellà de Tortosa per abusos sexuals i prostitució de menors

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya informa que avui mateix se signarà l'ordre d'extradició

Ara
2 min
La imatge del capellà detingut, difosa per la policia d'Hondures

BarcelonaLa policia d'Hondures ha detingut un sacerdot de la diòcesi de Tortosa, reclamat des del maig pel jutjat d'instrucció número 4 d'Amposta, per haver abusat sexualment de menors i haver-los obligat a prostituir-se. Al religiós, Joan Alonso Bonal, el van arrestar dijous a Hondures. Per ara el mossèn continua en una instal·lació de la Policia Nacional d'Hondures.

A Alonso se l'investiga, conjuntament amb altres persones, arran d'una denúncia presentada a l'abril. Avui mateix se signarà i enviarà l'ordre d'extradició, segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, tot i que no hi ha cap termini perquè s'executi.

"Sorpresa" al bisbat de Tortosa

El bisbat de Tortosa va declarar ahir la seva "sorpresa" per la detenció a Hondures del sacerdot de la seva diòcesi, segons l'agència Efe. En un comunicat, el bisbat va assegurar que fins que no havia sabut la detenció del sacerdot a través dels mitjans de comunicació no havia tingut mai "cap informació de cap comportament inadequat del mossèn Joan Alonso".

"Per a tots ha sigut una sorpresa, aquesta notícia. Esperem que pugui demostrar la seva innocència", afegia el comunicat del bisbat. Joan Alonso era a Hondures per un conveni de col·laboració entre el bisbat de Tortosa i el de Trujillo, responent, segons les mateixes fonts, "a una inquietud missionera que ell ja havia viscut en altres etapes de la seva vida sacerdotal".

"Des del moment en què hem tingut coneixement dels presumptes delictes pels mitjans de comunicació, hem iniciat el protocol d'actuació indicat per la Congregació per a la Doctrina de la Fe. Manifestem la nostra confiança en la justícia civil, així com la nostra disponibilitat a col·laborar-hi plenament", afegia el bisbat.

Després de recordar el principi de presumpció d'innocència, el comunicat insistia: "En cas que es confirmi la veracitat de les acusacions, manifestem el dolor que també a nosaltres ens produeix aquest comportament i el condemnem, i des d'ara ens posem a disposició dels possibles afectats per oferir-los tots els ajuts que estiguin al nostre abast perquè arribin a superar les conseqüències d'aquests fets".

stats