Violència sexual

Detingut un capellà per agredir sexualment diverses dones a Màlaga

L'home de 34 anys sedava les víctimes i les gravava

ARA
2 min
Agents de la Policia Nacional en una imatge d'arxiu.

BarcelonaLa policia espanyola ha detingut el capellà de la localitat de Vélez-Málaga acusat d'agredir sexualment almenys quatre dones, a les quals va sedar i gravar. L'home, de 34 anys, oficiava missa fins fa pocs dies. Fonts de la investigació han indicat a l'agència Efe que el detingut, que va ser ordenat sacerdot el 2017 –i havia sigut rector en una església de Melilla abans de ser destinat a la diòcesi de Màlaga–, ja és a la presó –provisionalment– acusat concretament de quatre agressions sexuals i cinc delictes contra la intimitat.

La investigació va començar a l'agost, quan una dona, que va assegurar que era la parella sentimental del detingut, va denunciar a la Unitat de Família i Atenció a la Dona (UFAM) de Melilla que havia localitzat al domicili que compartien un disc dur amb fotografies i vídeos. Segons ha detallat la direcció general de la Policia Nacional en un comunicat, a les imatges hi apareixien diverses dones seminues, adormides o sota els efectes d'algun sedant, a les quals un home els feia tota mena de pràctiques sexuals.

Després de l'anàlisi del material d'aquest disc dur, els investigadors de la UFAM van aconseguir identificar cinc víctimes. Les dones van assegurar que desconeixien l'existència de les gravacions i que no eren conscients d'haver estat víctimes de cap delicte de naturalesa sexual. Els agents van descobrir que les agressions sexuals s'havien dut a terme de manera continuada en diferents anys i localitats, durant viatges de grups d'amics, entre els quals hi havia l'arrestat. La policia treballa amb la hipòtesi que l'home hauria subministrat a les víctimes algun tipus de substància que anul·lava el seu estat de consciència per perpetrar les agressions sexuals.

Els agents no descarten que hi hagi més víctimes a Melilla, Màlaga o Còrdova, ja que són llocs on l'arrestat havia residit. La investigació continua oberta mentre els veïns d'aquesta petita població, a una hora de Màlaga, es mostren consternats per la detenció del seu capellà.

stats