Societat 24/05/2022

Detenen el patró d'una pastera que va dur 11 persones algerianes a Eivissa

L'acusat va cobrar entre 1.500 i 2.000 euros a cada migrant per dur-los a les Balears

ARA Balears
1 min
Migrants en una petita pastera a la Mediterrània central esperen ser rescatats.

PalmaLa Policia Nacional ha detingut un home que va dur 11 persones algerianes amb una pastera a Eivissa. Segons ha detallat el cos policial a través d'un comunicat, el detingut és acusat d'un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers i d'afavoriment de la immigració il·legal.

Tot i que a la pastera hi viatjaven, teòricament, 13 persones, actualment la Policia Nacional només n'ha detingut 11 i continua treballant amb la Guàrdia Civil per localitzar els altres dos migrants. En el comunicat han detallat que l'embarcació va arribar a les 21 h de dimarts passat a la platja de les Figueretes d'Eivissa. Les persones que viatjaven en l'embarcació aconseguiren arribar a la costa i intentaren fugir. Fou en aquell moment quan els agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional aconseguiren interceptar-ne 11 i els detingueren.

Tots els migrants que viatjaven en l'embarcació que conduïa el detingut són homes i majors d'edat. Durant la investigació, els agents del cos policial han descobert que el patró de la pastera va cobrar entre 1.500 i 2.000 euros a cada un dels migrants que partiren de La Madrague (Algèria) 18 hores abans d'arribar a la costa eivissenca.

Les forces i cossos de seguretat de l'Estat continuen treballant per esclarir si existeix un grup criminal organitzat que es dedica a la immigració i que organitza aquests viatges entre Algèria i les Illes Balears.

stats