Detenen deu persones que han arribat en pastera al sud de Menorca

Els immigrants han arribat a la costa de Sant Lluís, però encara no s'ha pogut localitzar l'embarcació 

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimarts deu persones, dues menors d'edat, que han arribat en pastera aquesta matinada a la costa sud de Menorca, a Sant Lluís. Segons han informat fonts oficials del cos, a l'embarcació hi havia entre 10 i 13 persones i per això el dispositiu de recerca encara està en marxa.

Des de la Delegació del govern espanyol han informat que la Guàrdia Civil ha rebut a les 4.45 h la telefonada d'un hotel de Menorca que informava que havien arribat dos homes en pastera. La patrulla s'ha traslladat al lloc i hi ha trobat dos menors d'edat, un documentat i l'altre indocumentat. Els dos joves d'origen algerià han estat traslladats a la Policia Nacional.

 

Aquesta és la vuitena embarcació que han localitzat les dues darreres setmanes. Aquest mateix dissabte en va arribar una al cap de ses Salines i s'hi varen detenir un total de 16 migrants, cinc dels quals eren menors d'edat. Amb aquestes darreres detencions, la xifra ja ascendeix a 71.

Què passa a Algèria?

Les arribades de pasteres des d’aquest país nord-africà no són una novetat: al desembre ja varen venir a Eivissa uns 50 algerians, menors inclosos; al juliol de l’any passat, una pastera, també procedent d’Algèria, arribava a Menorca, i a l’octubre se’n trobaren quatre més a Mallorca i Eivissa.

Fa més d’un any que l’èxode des d’Algèria per arribar a les Illes Balears s’ha accentuat. Els 'harraga' –així s’anomenen a Algèria i el Marroc els joves que es juguen la vida en una pastera per venir a Europa– creuen que han de fer via a partir abans que sigui més difícil: en aquell costat de la mar, temen el resultat de les eleccions presidencials que s’havien de fer el juliol però s’han ajornat, i a aquesta banda estan preocupats per la deriva antiimmigració dels diferents governs europeus. El gegant nord-africà, sisè país exportador de gas natural del món, ha vist com milers dels seus joves es convertien en migrants clandestins.

Arriben cinc pasteres a les Balears en una setmana

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF