Societat 05/08/2021

Detenen a Mallorca el líder d'una organització de tràfic de persones que finançava el terrorisme gihadista

La Guàrdia Civil creu que la seva organització criminal estava darrere les darreres entrades de combatents terroristes d'Algèria a Espanya

ARA Balears
1 min
Dos agents de la Guàrdia Civil.

PalmaLa Guàrdia Civil ha detingut a Mallorca un home com a presumpte líder d'una organització de tràfic de persones que, presumptament, finançava el terrorisme gihadista. Segons ha informat la Direcció General de la Guàrdia Civil i ha recollit Europa Press, l'home, de nacionalitat algeriana, va ser arrestat dia 31 de juliol a Llucmajor.

Els investigadors sostenen que el detingut, cercat per la Interpol a escala internacional, liderava des d'Europa una organització criminal dedicada al tràfic d'éssers humans amb connexions amb grups facilitadors al nord d'Àfrica. Presumptament, aprofitant aquesta infraestructura, el detingut hauria col·laborat en el trasllat de combatents des del Marroc, Algèria i Tunísia cap a zones controlades per faccions gihadistes a Líbia.

La Guàrdia Civil creu que aquesta organització criminal estava darrere les darreres entrades de combatents terroristes d'Algèria a Espanya, ja detinguts. Per ara la investigació encara està oberta per aclarir els motius de la seva presència a Espanya i detectar altres membres o col·laboradors del seu entramat.

En aquesta operació hi han col·laborat la Guàrdia Civil, la Interpol i les autoritats algerianes i el cos policial ha assenyalat que la clau ha estat la ràpida coordinació que hi ha hagut entre les tres institucions, ja que el sospitós tenia documentació de diverses nacionalitats en el moment de la detenció.

stats