Violència masclista

Detingut per l'assassinat i esquarterament de la seva exparella a Amposta

L'home hauria confessat el crim, que hauria comès fa uns dies

2 min
Exterior del domicili on s'ha trobat el cos d'una dona, al carrer Xile a Amposta.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra investiguen la mort violenta d'una dona a Amposta, després que la seva parella hagués explicat que l'havia assassinat i esquarterat en un pis. La policia ha trobat parts del cadàver en aquest domicili i també en algun contenidor. Finalment, han pogut confirmar la seva identitat: es deia Thais, tenia 34 anys i la seva mort és el sisè feminicidi de 2024 i el 133 des que el 2012 hi ha registres oficials, tal com ha confirmat el departament d'Igualtat i Feminismes.

Segons ha pogut saber l'ARA, la Policia Local del municipi ha sigut alertada aquest dilluns per una persona que ha explicat que l'arrestat, de 47 anys, li havia relatat que havia assassinat la seva exparella i l'havia esquarterat. Cada dia, li havia assegurat, havia anat deixant parts del cos de la dona en un contenidor d'escombraries. Davant d'aquesta situació, la Policia Local ha anat a casa de l'home i ha trobat algunes parts d'un cadàver. L'home no era a l'habitatge, però ha quedat detingut instants després, mentre caminava pel carrer. Fonts de la investigació apunten que el presumpte homicida hauria confessat el crim.

Segons fonts consultades per l'ARA, el cadàver es troba en un avançat estat de descomposició i això ha dificultat la confirmació de la identitat. Els Mossos també estan regirant els contenidors i buscant a l'abocador si hi ha més parts del cadàver. Les mateixes fonts apunten que l'home i la víctima eren una parella conflictiva del poble –si bé no detallen si continuaven junts en el moment del crim–, que tenien problemes de drogoaddicció i que havien protagonitzat altres enfrontaments. Segons ha avançat l'ACN, ell tenia una ordre d'allunyament. L'Ajuntament d'Amposta ha decretat tres dies de dol al municipi.

La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial de les Terres de l'Ebre s'ha fet càrrec de la investigació i l'autoritat judicial ha decretat el secret de les actuacions. Els Mossos ja han confirmat que es tracta d'un crim masclista: la Thais és la tercera assassinada a mans de la seva parella o exparella a Catalunya aquest any. La primera va ser la Fàtima, a qui la seva parella va matar el gener dins d'un vehicle a Torroella de Montgrí. L'home ja va ser detingut. La segona va ser la Laila, una dona de 37 anys assassinada el febrer per la seva parella (que es va suïcidar després de cometre el crim) al pis que compartien a Olot.

La conselleria d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha confirmat que el de la Thais és el sisè feminicidi del 2024. La Generalitat té en compte el cas de violència vicària a Horta, on un nen i una nena van morir assassinats pel seu pare. També s'inclou l'assassinat de la Choumicha, de 38 anys, que va morir apunyalada per la seva exparella a finals del 2023, però no es va confirmar el crim masclista fins al gener. En paral·lel, l'Ajuntament d'Amposta ha decretat tres dies de dol al municipi per l'assassinat de la Thais i ha condemnat el crim. El consistori ha convocat un minut de silenci a les set de la tarda d'aquest dimarts.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120 / 016

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats