Societat 24/03/2020

Detenen un home a Palma que anava al supermercat només a comprar cervesa

L'individu demanava doblers a la coa de l'establiment, segons la Policia Nacional

Ara Balears
2 min
Detencions a les Balears durant la quarantena

PalmaLa Policia Nacional va detenir dilluns a les 14 h un home per desobediència greu a Palma. Tot va començar quan el vigilant de seguretat d'un establiment d'alimentació va alertar el 091 que un client estava ocasionant problemes al local. Una patrulla es va desplaçar fins allà i va comprovar com l'individu, que era a la coa del supermercat, demanava doblers a la resta de clients. Poc després, varen observar que només entrava i sortia del supermercat per comprar cervesa.

Davant això, els agents varen comunicar a l'home que aquest producte no era de primera necessitat i li varen demanar que tornàs al seu domicili. Tot i que l'individu va marxar del lloc dels fets cridant, escopint i insultant els policies, poc després va tornar a l'establiment, per la qual cosa el varen acabar arrestant per desobediència greu.

La Policia Nacional va detenir un segon home, també per incomplir les restriccions establertes al Reial Decret 463/2020, del 14 de març, per a la gestió de la crisi sanitària ocasionada pel coronavirus. Els agents varen arrestar un jove de 29 anys a la zona de Pere Garau, que assegurava que es dirigia a comprar una targeta telefònica.

En primer lloc, la patrulla va intentar aixecar-li una acta administrativa, però l'individu va mostrar la documentació d'un amic. Quan els agents el varen informar que seria traslladat a la Prefectura de Policia de Palma, el jove es va posar a córrer i va fugir. Finalment, va ser detingut també per desobediència greu.

A banda de les detencions, la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha informat aquest dimarts en un comunicat que les forces i cossos de seguretat de l'Estat –en coordinació amb les policies locals de l'Arxipèlag– continuen fent controls a ports, aeroports i carreteres de les Balears.

Així, els agents varen activar aquest dilluns més de 300 dispositius de vigilància i varen identificar més de 5.000 persones i 4.900 vehicles. La Guàrdia Civil va fer 230 controls a Balears i va identificar més de 3.000 persones i 2.900 vehicles. La Delegació afirma que la majoria dels conductors va demostrar la seva solidaritat i compromís social i va atendre les indicacions dels agents.

stats